Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan Liseli Gençler Badminton İl Birinciliği sona erdi. Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi hem kızlarda, hem de şampiyon oldu.
Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde 2 gün süren il birinciliğine, kızlarda 3, erkeklerde 7 takım katıldı. Kızlarda, müsabakalar tek devreli lig statüsüne göre yapıldı ve ilk günde tamamlandı. Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Eti Anadolu Lisesi’ni yenerek 6 puanla şampiyon oldu. Eti Anadolu’yu yenen Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 puanla ikinci, iki maçını da kaybeden Eti Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Erkeklerde ise 2 grupta 7 takım mücadele etti. Grup müsabakaları tek devreli lig statüsüne göre yapıldı ve gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar yarı finale yükseldi.
Yarı finalde, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi İnönü Anadolu Lisesi’ni 5-0, Eti Anadolu Lisesi de Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni 4-1 yenerek finale kaldılar.
Finalde Eti Anadolu Lisesi’ni 3-0yenen Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi kızlarda olduğu gibi şampiyonluk ipini göğüsledi. Eti Anadolu Lisesi ikinciliği elde etti. Yarı finalin yenilen takımları İnönü Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında yapılan üçüncülük karşılaşmasını ise Anadolu İmam Hatip Lisesi 4-1 kazanıp kupanın sahibi oldu.
Kızlarda ilk 2 sırayı alan Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, erkeklerde birinci olan Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve ikinci olan Eti Lisesi, gruplarda Çorum’u temsil etme hakkı kazandı.



(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim