Oyundan çıktıktan sonra tekmeliklerini kulübenin önüne fırlatan, formasını kulübeye bıraktıktan sonra söylene söylene soyunma odasının yolunu tutan Aykut dün yaptığı açıklamada tüm camiadan özür dilerken, bu süreçte arkasında duran herkese teşekkür etti.

Tepkisinin aşırı kazanma hırsından kaynaklandığının altını çizen Aykut Emre, “gösterdiğim olumsuz tepkiden dolayı yöneticilerimiz, teknik direktörümüz, futbolcu arkadaşlarım ve tüm taraftarlarımızdan özür diliyorum. Benim tepkim sadece kazanma hırsından dolayıydı. Asla herhangi birisine gösterilmiş tepki değildir. Tepkim tamamen kendimle alakalıydı. Öfkemden sadece tekmeliklerimi fırlattım. Oyundan çıkmam da haklıydı. Oyunu tutmamız gerekiyordu. Tabi sahada yapılan değişikliği o ruh haliyle algılayamıyorsunuz. Bunlar her futbolcunun başına gelebilir.

Bir şeyin çok iyi bilinmesini istiyorum. Ben formamı falan atmadım, bunun fotoğrafları da var. Her şerde bir hayır vardır. Neticede hocamızı eleştirmek bize düşmez. O bir karar verir ve biz ona uyarız. Başta da dediğim gibi, o an nabız farklı atıyor. Ben arkamda duran herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta yönetimimiz ve hocamız gereken büyüklüğü de gösterdi” dedi.

Birlik çağrısı yapan ve destek isteyen genç futbolcu, açıklamasının devamında, “Bizim gibi şampiyonluğa kurulan birçok takım sıkıntılı süreçten geçiyor. Zor günler olmadan da güzel günler ne yazık ki gelmiyor. Başarılı olmak istiyorsak hep birlikte olmalıyız. Futbolcular olarak yaptığımız hataları da biliyoruz. Bizler bu şehre güzel şeyler vermek istiyoruz. Buradan gittiğimizde arkamızdan güzel şeyler söylenmesini istiyoruz. Bunun için de eleştirmek yerine destek olunması gerekiyor.

Tamam, gereken her türlü destek verildi, artık sabır da kalmadı. Bizler bunun da farkındayız, ama en azından iç sahada oynarken itici güç olunması gerekiyor. Kendi sahamızda deplasmandaymışız gibi birçok takım arkadaşım etkileniyor. Sonuçta kaybettiğimizde kimse hoca ya da Aykut kaybetti demiyor. Tüm Çorum kaybetti diyor, o yüzden birlik olmamız lazım.

Belki 2.lige direkt çıkamayacağız, Play-Off’tan çıkacağız. Neticede yazılmış bir alın yazısı var, ama birbirimizi karalayarak ve köstek olarak bu iş olmaz. Birlik beraberlik çağrısı bana düşer mi, düşmez mi onu da bilmiyorum ama zaten gereken açıklamaları takım kaptanları ve yöneticilerimiz yapıyorlar. Bu ligden çıkarsak soluğu PTT 1. Lig’de alırız zaten. Birçok üst ligde oynayanlar Çorum’un burayı hak etmediğini söylüyor. Ancak herkes şunu çok iyi bilsin ki, özellikle internet ortamında yazılan ve çizilenler sonrası olumsuz etki yapıyor. Kimse buraya küfür yemek için gelmiyor. Hepimiz sahadaki 2 saatlik sınav için çabalıyoruz. Eleştireceksek yine eleştirelim. Ama saha içerisinde birlik olduğumuzu herkese gösterelim. Bu bize başarı getirir ve biz de buradan kurtuluruz” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim