Hitit Üniversitesi’nin evsahipliğinde Çorum’da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Avrupa Futsal (salon futbolu) Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Organizasyon Komitesi adına açıklama yapan Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, şampiyonanın 9 Temmuz’da başlayacağını açıkladı.

Faruk Yamaner, beraberinde Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık, Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden ve bazı öğretim görevlileri ile birlikte, şampiyonaya yetiştirilmesine çalışılan üniversite spor salonunda basın toplantısı düzenledi.

ERKEKLERDE 9, BAYANLARDA 4 ÜLKE

Hitit Üniversitesi olarak Dünya Güreş Şampiyonası’ndan sonra Avrupa Futsal Şampiyonası’na da evsahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Yamaner, önümüzdeki yıllarda bu tür faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Futsal Şampiyonası ile ilgili bilgiler veren Yamaner, şampiyonaya bayanlarda Almanya, Portekiz, Rusya ve Türkiye’den toplam 6 takımın, erkeklerde ise Fransa, Almanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Türkiye ve Gürcistan’dan toplam 11 takımın kayıt yaptırdığını söyledi. Erkeklerde Türkiye’yi Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin temsil edeceğini de belirten Yamaner, başvuruların devam ettiğini kaydetti.

9 Temmuz’da başlayacak şampiyonanın 16 Temmuz’da sona ereceğini de dile getiren Faruk Yamaner, dev organizasyonun Çorum’da yapılacak olmasına katkılarından dolayı, Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür etti.

Yamaner, “Kamuoyu sırtımızı ne kadar sıvazlarsa bizim şevkimiz o kadar artar ve daha çok çalışırız. Aldığımız tüm bu faaliyetler Çorum’un tanıtımı ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Her şey Çorum için” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim