Çorumlu güreşçi Fatih Erdin, ilk kez katıldığı Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda beşinci olurken, ilerisi için umut verdi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Serbest Güreş A Milli Takımı’nda Çorum’dan iki güreşçi mindere çıktı. 57 kiloda Ahmet Peker şampiyonaya erken veda ederken, 86 kiloda mindere çıkan Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Fatih Erdin, ilk turda Ermeni, ikinci turda İspanyol rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus Artur Naifonov’a 4-2 yenilerek şampiyonluk şansını kaybeden Fatih Erdin, Avrupa üçüncülüğü maçına çıktı. Çorumlu güreşçinin madalya maçındaki rakibi Dağıstan asıllı İtalyan Şamil Kudııumagame oldu. Avrupa şampiyonu karşısında mavi mayo ile mücadele eden Fatih Erdin, müsabakaya iyi başladı. Çekişmeli geçen müsabakanın ilk devresi 2-2 biterken, kaşı açılan Fatih Erdin karşılaşmaya kafasını sardırarak devam etti.

Mücadelenin ikinci devresinde künde denemelerinde başarısız olan ve puanları rakibine kaptıran Fatih Erdin’in, son anlarda puan için yaptığı hamleler sonuçsuz kalınca deneyimli rakibine 8-4 yenilerek Avrupa beşinciliğinde kaldı. İtalyan güreşçi ise Avrupa üçüncülüğünü elde ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Gençlerde önemli uluslararası dereceleri bulunan Fatih Erdin, büyükler kategorisinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda güreşmesine rağmen beşincilik gibi önemli bir derece elde etti. Çorumlu güreşçi, madalyaya giden yolda biraz da deneyimsizliğinin kurbanı olurken, ileriki şampiyonalar için umut verdi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim