Sezon başındaki planlamada, ilk 5’te olmasa bile play-off potasının birkaç puan gerisinde, yarışın içerisinde olmak ve son dönemeçte yapılacak atakla sezonu ilk 5’te bitirmek ara hedeflerden biriydi. Son haftalarda alınan istikrarlı sonuçlarla takım tam da hedeflenen noktaya gelmiş durumda.

Çorum FK her ne kadar 8 haftadır yenilmese de, aslında 5-1’lik Şanlıurfaspor galibiyetiyle başlayan tam 19 haftalık bir çıkış söz konusu. Son 19 maçta alınan 11 galibiyet ve 5 beraberlik sonucu toplanan 38 puan bunun en bariz göstergesidir. Yine, 19 haftada sadece 3 yenilgi alan Çorum FK’nın maç başına 2,0 puan ortalaması tutturması da play-off hedefinin ıskalanmayacağına somut belirtidir.

Bu gidiş böyle devam ederse, bu takım ara hedefi Play-Off’u da geçip ana hedef olan 1.Lig’e ulaşır. Tüm belirtiler bunu gösteriyor.

Takım, sonunda 1.Lig olan play-off hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Teknik heyet ve futbolcular sahada, Başkan ve kurmayları da saha dışında tamamen hedefe kilitlenmiş durumdalar ve üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar. Peki, ya şehir olarak Çorum üzerine düşeni yapıyor mu? İşte burada büyük bir eksiklik var. Maalesef, yönetim, teknik heyet, taraftar grupları ve medya dışında şehrin üzerine ölü toprağı serpilmiş durumda.

Hafta başında Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın, hedefe odaklanan takıma destek noktasında BELTAŞ’ın biten sponsorluk sözleşmesini yeniledi ve gelecek sezonun ödeme planını çıkartarak adeta bir kampanya başlattı. Ben, bu kampanyanın kulübün ana sponsoru olan Ahlatcı Holding’le devam edeceğini düşünüyorum. Ama, koskoca Çorum sadece Belediye ve Ahlatcı’dan ibaret değil. İş dünyasının da artık elini taşın altına koyması lazım.

Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda nelerin başarıldığını 2018-19 sezonu sonunda yaşadığımız play-off şampiyonluğu ile gördük. Aynı birliktelikle 1.Lig kesinlikle hayal değil. Takım, 1.Lig ateşini yaktı. Bizlere, Çorum’a düşen de bu ateşi harlamak olmalı.

Gelelim Kahramanmaraşspor maçına; Oyun olarak olmasa da, alınan 3-0’lık galibiyet harika bir sonuç. Bu galibiyetle fark 3 puana düştü ve hedefe bir adım daha yaklaşıldı.

Devre arasında alınan futbolcular her geçen hafta takıma daha faydalı olmaya başladılar. Son maçlarda bunu bariz şekilde görüyoruz, bu çok güzel bir şey. Artık, kim oynarsa oynasın, maksimum katkı sağlıyor. Hal böyle olunca da ortaya güzel şeyler çıkıyor.