Okullararası Liseli Genç Kızlar A Kategorisi Basketbol İl Birinciliği sona erdi. Atatürk Anadolu Lisesi tüm maçlarını kazanarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

4 takımın tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği Okullararası Genç Kızlar A Kategorisi Basketbol İl Birinciliği’nin son maçında İnönü Anadolu Lisesi’ni farklı mağlup eden Atatürk Anadolu Lisesi şampiyonluk ipini göğüsledi. Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da Atatürk Anadolu Lisesi ile İnönü Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Atatürk Anadolu Lisesi ilk periyodu 15-4, ikinci periyodu da 17-8 alarak devreyi 32-12 önde tamamladı. İkinci yarıya da iyi başlayan Atatürk Anadolu, üçüncü periyotta rakibine 16-4 üstünlük sağlayarak farkı 12 sayı daha açarken, final periyodunu 11-4 kaybetmesine rağmen sahadan 52-27 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Bu sonucun ardından tüm maçlarını kazanan Atatürk Anadolu Lisesi il birinciliğini şampiyon olarak tamamlarken, Bahçelievler Anadolu Lisesi ikinci, Spor Lisesi üçüncü, İnönü Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim