Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇASKF) Yönetimi, milletvekillerine “hayırlı olsun” demek ve amatör sporun sorunlarını iletmek üzere gittiği Ankara’dan neredeyse eli boş döndü. Heyet, Çorum’un dört milletvekilinden sadece Ahmet Sami Ceylan ile görüşebilirken, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile de ayaküstü görüşme fırsatı bulabildi. Salim Uslu ve Tufan Köse ile görüşme imkânı bulunamadığı açıklandı.
Sefer Kurtaran başkanlığındaki ASKF yönetimi, AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) makamında ziyaret etti.
ÇASKF Başkanı Sefer Kurtaran, 7 Kasım’daki seçimde milletvekili seçilen Ahmet Sami Ceylan’ı kutlarken, başarı dileklerinde bulundu. Başkan Kurtaran, amatör sporun sorunlarını da Milletvekili Ceylan’a iletirken, spor tesislerinin yetersizliğini bir kez daha gündeme getirdi. Tesis sayısının ve işlerliğinin artırılması için bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Sefer Kurtaran, spor kulüplerinin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklara da dikkat çekti. Kurtaran, spor kulüplerine maddi destek için gerekli yasal zeminin oluşturulması için Milletvekili Ceylan’dan katkı beklediklerini sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, amatör sporun gelişimi ve sorunlarının çözümü için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını kaydetti. Amatör sporun, bir şehrin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Ceylan, “Çorum’da futbol başta olmak üzere diğer spor çeşitlerini hak edilen noktaya getirmek için imkânlarımızı seferber edeceğiz. Karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde taleplerinizi karşılayacağız. Bu şehrin sporuyla, sağlığıyla, milli eğitimiyle, tarımıyla ilgilenmek, yaşanan soruları çözmek bizim temel görevimiz. Çünkü sizlere hizmet etmek için yola çıktık” şeklinde konuştu.
ASKF Yönetimi, milletvekillerinden Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile de makam odasının önünde ayaküstü görüşebildi. Heyet, meclis genel kurul toplantısına gitmek üzere olan milletvekili Kurt’a sadece başarı dileklerinde bulunabildi. Salim Uslu ile de programının yoğunluğu nedeniyle görüşme yapılamadığı belirtildi.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin ise son anda toplantıya çağrılması üzerine görüşülemediği kaydedildi.
ÇASKF Başkanı Sefer Kurtaran, bir gün önceden randevu talebinde bulunmalarına rağmen Salim Uslu ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un danışman ve sekreterlerinin ilgisizlikleri nedeniyle Ankara’dan görüşme yapamadan döndüklerini ifade ederken, yapılan yanlışı Çorum amatör spor camiasına yapılmış olarak değerlendirdiklerini söyledi.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim