Taşlar İnşaat: 5-İşkur: 4

STAD: Dr. Turhan Kılıçcıoğlu.

HAKEMLER: Gökhan Yumlu (Yüksel Basar), Emrah Okan, Sedat Serhat Tataroğlu.

TAŞLAR İNŞAAT: Sebahattin, Ali, Şükrü, Remzi, Zakir, Cafer, Hüseyin, Mustafa Tiryaki, Yasin, Vedat, Muttalip, Ersoy, Mustafa Aksoy, Serdar, Hayrullah, Galip, Murat, Sıtkı.

İŞKUR: Ahmet, Ersel, Yaşar, Kenan, Alpay, Mustafa Tekkeşin, Yetkin, Yunus, Hasan, Deniz, Hakverdi, Yılmaz, Halil, Serdar, Mustafa Ceylan, Hakan, Yalçın.

NORMAL SÜRE: 1-1.

GOLLER: Dk. 51 Hüseyin (Taşlar İnşaat), Dk. 56 Yunus (İşkur)

PENALTILAR: 4-3 (Taşlar İnşaat).

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen ve Çorum tarihinin en uzun soluklu turnuvası olan 30 Yaş ve Üzeri Geleneksel Orta Kuşak Futbol Turnuvası sona erdi. Finalde İşkur’a penaltı atışları sonunda üstünlük sağlayan Taşlar İnşaat şampiyon oldu.

Final maçı önceki gün Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynandı. Yüksel Basar’ın yönettiği maçta iki takım da kontrollü bir futbol sergilerken, ilk yarı başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da dengeli oyun devam ederken, 51.dakikada İşkur ceza sahasında oluşan karambolda Hüseyin Eğer topu ağlara yollayarak Taşlar İnşaat’ı 1-0 öne geçirdi. Ancak Taşlar İnşaat’ın üstünlüğü 5 dakika sürdü. 56.dakikada sağdan Kenan’ın ortasında ceza sahasında çok iyi yükselen Yunus Şahinkara şık bir kafa vuruşuyla skora denge getirdi ve karşılaşmada normal süre 1-1 tamamlandı.

Statü gereği uzatma devreleri oynatılmazken, direkt penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Taşlar İnşaat sahadan 5-4 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti.

Taşlar İnşaat’ın ardından İşkur ikinci, Fenomen AVM üçüncü, Elit Otomotiv ise dördüncü oldu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim