Çorum futbolunun emektar antrenörlerinden UEFA Pro Lisans sahibi Selim Sümer’in isminin verildiği mecburi gelişim semineri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Olimpik Yüzme Havuzunun konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere, TÜFAD Çorum Şubesi’ne kayıtlı 110 antrenörden 59, İstanbul’a kayıtlı ancak Çorum’da askerlik görevini yapan ve özel izinli 1 olmak üzere toplam 60 antrenör katıldı. TFF Antrenör Eğitmenleri Atilla Yücel ve Fedai Aksoy tarafından verilen seminer saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından TÜFAD Çorum Şubesi Genel Sekreteri Nihat Armutcu tarafından hazırlanan ve kursa adı verilen Teknik Direktör Selim Sümer’in hayat hikayesini içeren sunumla devam etti. Sunumun ardından TÜFAD Çorum Şubesi Başkanı Remzi Karahan Teknik Direktör Selim Sümer’e plaket takdim etti. Kursa katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu ifade eden TÜFAD Çorum Şubesi Başkanı Remzi Karahan, antrenörlerden sporcu yetiştirirken saygı ve sevgi kurallarını da anlatmalarını istedi. Karahan, daha sonra kurs hocaları Atilla Yücel ve Fedai Aksoy’a çeşitli hediyeler verdi.

Atilla Yücel ve Fedai Aksoy’un sunumlarının ardından Çorum’un UEFA Pro Lisans sahibi tek teknik direktörü olan Selim Sümer kapanış konuşmasını yaptı. Antrenörlük kariyerindeki birikimlerini paylaşan Selim Sümer, kursa kendi isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yetkililere teşekkür etti.

2 yılda bir yapılması zorunlu olan seminere katılan antrenörler bir sonraki kursa kadar çalışma izni alırken, katılmayan antrenörlerin bir sonraki kursa katar takım çalıştıramayacakları kaydedildi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim