Mahmut Atalay Judo Salonu’nda düzenlenen il birinciliğine erkeklerde 12 okuldan 17, bayanlarda ise 3 okuldan 4 olmak üzere toplam 21 sporcu katıldı. Erkeklerde, 5 sıklette müsabaka yapılırken, 2 sıklette ikinci sporcu olmadığı için müsabaka yapılamadı. Bayanlarda ise 4 sporcunun da farklı kilolarda olması nedeniyle hiç müsabaka yapılmadı.

Bayanlar, 40 kiloda Spor Lisesi öğrencisi Emel Uçar, 48 kiloda Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyma Hacer Yağlı, 52 kiloda Özel Pınar Koleji öğrencisi Dilara Sol ve +70 kiloda Spor Lisesi öğrencisi Hasret Sabuncu rakipsiz birinci oldular.

Erkeklerde ise, 50 kiloda; Hüseyin Eren Üstündağ (Cumhuriyet Lisesi) birinci, Mehmet Yaşar Yücel (Şehit Osman Arslan Araştırma Lisesi) ikinci, Mehmet Yetik (Fatih Anadolu Lisesi) üçüncü oldu.

55 kiloda Demer Koleji’nden Duman Kutluhan Alpaslan birinciliği elde ederken, Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İbrahim Bolat ikinci, yine Demer Koleji’nden Mustafa Tarık Öbekçi üçüncü oldu.

60 kiloda yapılan müsabakalar sonunda, Spor Lisesi’nden Batuhan Demiröz birinciliği alırken, Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Engin Tosun ikinciliği, elde etti. Atatürk Anadolu Lisesi’nden Tuğrul Enes Güngör ile Alaca Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi’nden Muhammed Pembe de üçüncülüğü paylaştı.

66 kiloda, Açı Lise öğrencisi Mikail Pembe birinci, İnönü Anadolu Lisesi’nden Emrecan Karabacak ikinci olurken, 73 kiloda birinciliği Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Ali Akyol, ikinciliği Alaca Şehit Nedim Tuğaltay Anadolu Lisesi’nden Alperen Karslı, üçüncülüğü ise Hayrettin Karaman Anadolu Lisesi Proje Okulu’ndan Batuhan Çelik elde etti.

Spor Lisesi’nden Ziya Mert Şahin 82 kiloda, Emircah Zaid Solak da 90 kiloda rakipsiz birinci oldular.

Kilolarında birinci olan judocular, 12-13 Ocak tarihlerinde Amasya’da düzenlenecek olan Liseli Gençler Yarı Final Grup Birinciliği’ne katılma hakkı kazandılar.

Editör: TE Bilisim