Çorum Belediyespor’un 2016 yılında ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcuları önceki akşam Anitta Otel’de düzenlenen bir törende altınla ödüllendirildi.

Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “2016 Yılı spor Ödülleri Töreni”ne; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan, Belediye Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, bazı Belediye Meclisi üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, sporcular, antrenörler, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ödül töreninde yaptığı konuşmada, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında madalya kazanan tüm sporcuları kutlarken, madalya sayısının geçen yıla göre arttığına dikkat çekti. Geçen yıl alınan 30 madalyaya karşı bu yılki madalya sayısının 42’ye çıktığına vurgu yapan Külcü, sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inandığını söyledi.

Külcü’nün konuşmasından sonra madalya kazanan sporcular altınla ödüllendirildi. Törende, güreş, vuşu/budokaido, kıckboks, muay tai, masa tenisi ve karete olmak üzere 6 branşta 23 sporcuya 53 Cumhuriyet, 7 yarım, 13 de çeyrek olmak üzere toplamda 73 altın verildi. En çok altını güreşte Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece yapan Selim Kozan ve Engin Çetin aldı.

Altınla ödüllendirilen sporcular ve branşları şöyle:

Güreş: Selim Kozan, Engin Çetin, Bekir Eryücel, Ömer Akyıbık, Fatih Erdin, Mustafa Tayyip Küçük, Deniz Akkaya, Bayram Doğan, Sefa Öztürk, Özgür Yiğit ve Bünyamin Coşkun.

Vuşu/Budokaido: İlker Elvan Taşpınar, Burak Nurullah Arpuş, Berat Özbay, Hüsna Arlı.

Kickboks: Murat Kara. Muay Tai: Muhammed Enes Su, Leyla Lamia Avri, Recep Tayyip Güney. Masa Tenisi: Uğurcan Dursun, Arda Kekillioğlu. Karate: Kutay Tekin, Taha Tekin.

Ödül töreninden sonra davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim