Sungurlu Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recep Şeyhoğlu’na açıklamalarda bulunan Ünal Karaman, 5 yıldır bünyesinde bulunduğu Ankara PTT Spor Kulübü’nden Ankara Büyükşehir Belediyespor’a transfer olduğunu belirtirken, bu yılki hedefinin Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde ilk üçe girmek, ana hedefinin ise Kırkpınar’da “altın kemer” takmak olduğunu söyledi.
1985 yılında Sungurlu’nun Kertme köyünde dünyaya geldiğini dile getiren Ünal Karaman, güreşe 10 yaşında Sungurlu’da başladığını söyledi. Çorum Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi’nde eğitim aldığını ve 2005 yılında Ankara MTA Spor Kulübü’ne transfer olduğunu anlatan Ünal Karaman, 2007’de Samsun’un Ladik ilçesinde düzenlenen müsabakalarda yağlı güreşle tanıştığını belirtti. Türkiye çapında birçok derecesi olduğunu kaydeden Karaman, 2007’de Kırkpınar’da küçük orta küçük boyda birinci olduğunu hatırlatan Karaman, 2008’de büyük orta boyda üçüncü, 2010’da baş altında üçüncü, 2011’de ise başaltı birincisi olduğunu anlattı. Evli ve boş zamanlarında atıcılık sporu ile uğraştığını dile getiren Karaman, her güreşçi gibi kendisinin de Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde altın kemer takmayı hedeflediğini belirtirken, “Genç kızların hayali nasıl beyaz gelinlik giymek ise, güreşçinin de hayali Kırıkpınar'da altın kemer takmaktır" dedi.

SUNGURLU’YA EĞİTİM MERKEZİ AÇILMALI
Sungurlu’nda güreş potansiyeli olduğunu da kaydeden Karaman, ilçeye Güreş Eğitim Merkezi açılması gerektiğini dile getirirken, “İnanıyorum ki, Sungurlu’dan nice Ünal Karaman'lar, Tevfik Odabaş'lar, Ömer Uzan'lar çıkacak. Yeter ki gençlerimize bu imkan verilsin. Bunun için Sungurlu'ya Güreş Eğitim Merkezinin açılması gerekiyor. Büyüklerimizden, yetkililerden bu konuda destek olmalarını istiyorum. Sungurlulu bir güreşçi olarak bende elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım” dedi.
Karaman, güreşi bıraktıktan sonra Sungurlu’ya yerleşip antrenörlük yapmak istediğini de sözlerine ekledi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim