5 binin üzerinde taraftarın izlediği maç sonrası sahada ve saha dışında istenmeyen görüntüler yaşandı.  Altay maçının ardından konuk takım taraftarları ile kapalı tribünde bulunan Çorum Belediyespor taraftarları arasında sözlü atışmalar maç sonuna damgasını vurdu. Maç bitimi Altay taraftarlarından 2 kişi de sahaya girdi. Sahaya giren iki kişiyi özel güvenlikçiler etkisiz hale getirirken,  Özel güvenlikçilerle rakip taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.  Devreye  bu kez çevik kuvvet ekipleri girdi. Rakip takımın taraftarları  kale arkasında polise ve özel güvenlikçilere ellerine ne gelirse fırlattı.

Kavga bununla da sınırlı kalmadı. Çok sayıda Çorum Belediye spor taraftarı stadın dışında bir araya geldi ve çevik kuvvet ekipleri kalabalığa  müdahale etti.  Polis ara sokaklara kaçan çok sayıda Çorum Belediyesporlu taraftarları kovaladı ve biber gazı sıktı.

Ara sokaklara kaçan taraftarlar dağıtılınca Maç sonrası kavga çıktı...Altay taraftarları çevik kuvvet eşliğinde otobüslerine bindirilerek güçlükle şehir dışına çıkarıldı. Olaylarda iki kişi yaralandı.  Kolu çıkan yaralı taraftardan birisi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim