Alaca Belediyesi ve Alaca Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen Geleneksel Voleybol Turnuvası final karşılaşmasıyla sona erdi. İlim Yayma Cemiyeti şampiyon oldu.
17 takımın mücadele ettiği turnuvanın finalinde İlim Yayma Cemiyeti ile Kafkasspor karşılaştı. İlçe spor salonunda oynanan maçı; Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Jandarma Komutanı Kurtuluş Dönük, Alaca Cumhuriyet Savcısı Arif Naci Sucuoğlu, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Kenanoğlu, Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, Eski Spor İl Müdürü Yusuf Çilingir, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sporsever izledi.
Oldukça çekişmeli geçen maçta ilk seti Kafkasspor 25-22 alarak öne geçerken, ikinci seti 25-19, üçüncü seti de 25-21 kazanan İlim Yayma Cemiyeti yenik durumdan 2-1 üstünlüğü yakaladı. Kafkasspor dördüncü seti 25-19 alarak skoru 2-2’ye getirirken, maçı da final setine taşıdı. Final setini 15-9 alan İlim Yayma Cemiyeti sahadan 3-2 galip ayrılarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Kafkasspor ise ikinciliği elde etti.
Turnuvada üçüncülük kupası İmam Hatip Lisesi’nin, dördüncülük kupası ise Serhatspor’un oldu.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim