Ahlatcı Grup, Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor’a tarihi bir bağışta bulunarak büyük bir katkı sağladı. Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum Belediyespor’a 1 milyon (1 trilyon) lira bağışta bulunurken, şampiyon olunması halinde 500 bin lira daha vereceğini taahhüt etti.
Çorum Belediyespor Yönetimi, kulübe maddi destek arayışları çerçevesinde işadamlarına yönelik ziyaretlere başlarken, bu ziyaretlerin ilki Ahlatcı Grup’a yönelik gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Zeki Gül, beraberinde Mali İşler Sorumluları Mustafa Ercan ve Nadir Solak ile birlikte Ahmet Ahlatcı’yı ziyaret etti. Başkan Zeki Gül, profesyonel takımlarda yöneticilik yapmanın zorluklarına dikkat çekerken, “Her adım para demek. Bir maçın maliyeti 100 bin lira civarında. Biz de bu giderleri karşılayabilmek için kaynak arıyoruz. İşadamlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.
Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı da, Çorum’da sporu belli bir noktaya getirdiği için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül’e teşekkür etti. Belediyespor’a 1 milyon lira bağış yapan Ahlatcı, takımın şampiyon olup 2.lige yükselmesi halinde 500 bin lira daha vereceğini taahhüt ederken, “Ben Çorum sevdalısıyım. Çorum için yapmayacağım şey yok. Çorum Belediyespor da Çorum’un en önemli tanıtım aracı. Bu yüzden desteklenmesi lazım. Diğer işadamlarımızı da Belediyespor’a destek olmaya davet ediyorum. Belediyespor’a da şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum” dedi.
Kulüp Başkanı Zeki Gül, astronomik rakam karşısında şaşkınlığını gizlemezken, “Sayın Ahmet Ahlatcı’ya teşekkür ediyoruz. Diğer işadamlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.
Ahmet Ahlatcı’nın Belediyespor’a 1 milyon lira bağışta bulunması ve şampiyonluk halinde 500 bin lira daha vereceğini açıklaması büyük yankı uyandırdı. 1 milyon lira, Çorum tarihinin en büyük bağışı olarak değerlendirildi.


(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim