Genel ve 12 yaş altı olmak üzere 2 kategoride düzenlenen turnuvada 77 sporcu mücadele ederken, sporcu velilerin yanı sıra AHL Park’ta alış veriş yapan satranç severler müsabakaları heyecanla takip ettiler. Yapılan müsabakalar sonunda Genel kategorisinde Tolga Budak birinciliği elde ederken, Mesut Bayram ikinci, Sergen Sevici üçüncü ve Sinan Eroğlu ise dördüncü oldu. 12 yaş altı kategorisinde ise Elvan Çelebi Biçici birinci, Okan Erol ikinci, Erdem Özkıdık üçüncü ve Mustafa Alper Özdilli ise dördüncülüğü elde etti.

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından madalya, Satranç İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen tarafından para ödülü takdim edildi. Sporculara ayrıca AHL Park AVM Müdürlüğü tarafından çeşitli ödüller verildi.

Türkiye’nin en genç “büyük usta” unvanına sahip olan satranççısı Kıvanç Haznedaroğlu turnuvada birinciliği elde etmesine rağmen, kazandığı ödüllerden berat edip kendisinden sonra dereceye giren sporculara verilmesini talep etmesi sporcu veliler tarafından büyük bir alkış aldı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim