TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor’un son olarak Kocaelispor maçında da uzatmalarda gol yemesi, bu sezon son dakikalarda yenen goller sonucu yaşanan puan kayıplarını gündeme getirdi.

Geride kalan 10 haftada 5 galibiyet, 5 de beraberlik alan Çorum Belediyespor, topladığı 20 puanla lider Uşakspor’un 2 puan gerisinde 3.sırada yer alıyor. Kırmızı-Siyahlılar, bu maçlarda 21 gol atarken, kalelerinde 11 gol gördüler.

SON ÇEYREĞE DİKKAT!

Teknik Direktör Yusuf Tokuş nezaretinde tarihinin en golcü sezonunu geçiren Çorum Belediyespor’un attığı ve yediği gollerin dağılımına bakıldığında ortaya ilginç rakamlar çıkıyor. Çorum Belediye, attığı 21 golün 11’ini ilk yarılarda, 10’unu ise ikinci yarılarda kaydederken, dağılımda goller neredeyse eşit. Ancak yediği gollerin dağılımına bakıldığında ilk yarılar ile ikinci yarılar arasında uçurum söz konusu. Çorum Belediye, yediği 11 golün sadece 2’sini ilk yarılarda (Adliyespor ve Kocaelispor maçlarında) kalesinde görürken, ikinci yarılarda 9 gol yedi. 9 golün 6’sının son çeyrekte ve hatta 3’ünün uzatmalarda gelmesi Belediyespor’un son çeyrekte oyundan düştüğünü gözler önüne seriyor.

UZATMALARDA 1 ATTI, 3 YEDİ

Son Kocaelispor maçında, 90+3.dakikada kalesinde gördüğü golle bu sezon uzatmalarda üçüncü kez gol yiyen Çorum Belediye, buna karşılık 90+5’te attığı golle de bu sezon ilk kez uzatmalarda rakip fileleri havalandırdı.

Çorum Belediye, 2-2 biten Adliyespor ve 1-1 biten Tarsus İdmanyurdu maçlarında uzatmalarda yediği 1’er golle 2’şer puan kaybetti. Bu goller yenmese Belediyespor lider Uşakspor’un 2 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor olacaktı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim