İskilipgücü Kulüp Başkanı Nihat Armutcu, 5+1 kişilik araca tam 16 minik futbolcu sığdırmak zorunda kaldığını bir sosyal paylaşım sitesinde duyururken, “Ya maça gitmeyip ligden ihraç edilecektik, ya da riskleri göze alacaktık” ifadelerini kullandı.

Başkan Nihat Armutcu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bugün hayatımın en zor ve üzüntülü günlerinden birini yaşadım. 1998 yılında öğretmenliğe ve antrenörlüğe başladım. 2002’de kendi kulübümüzü kurduk. Bugün (31 Ekim Çarşamba) U15 Ligi maçımız vardı. Maça gitmek için hiçbir resmi makamdan minibüs bulamadık. Zaten ilçede maddi destek yok. Hiç olmazsa minibüs ihtiyacımız karşılanırdı, artık o da verilmiyor.

Hafta içi olduğundan birkaç eş-dosta rica ettik ama araçları öğrenci servisi çektiği için veremediler. Özellikle bizim gibi ilçelerde Kaymakamlık ve Belediye gibi resmi kurumlar araç desteği sağlar. Yıllardır ilçe Belediye Başkanları belediye bütçesinden bunu karşılıyordu. Ancak Belediye bu sezon karşılamayacağını bildirdi. Şu ana kadar maçlara hep veresiye gittik. Bugün ise son çare olarak AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve sanayi esnafının sevilen ismi, eski futbolcum Murat Bıyık’ın babası sevgili Duran Bıyık ağabeyim özel aracını bize tahsis etti. 5+1 kişilik minibüse 16 çocuk sığdırdım.

Ne olur iş güvenliği falan demeyin. Yanlış olduğunu biliyorum. Tehlikeli olduğunu da biliyorum. Ama, ya maça gitmeyip ligden ihraç edilecektik, ya da riskleri göze alacaktık. 2018 Türkiye’si ve İskilip’inde maç için minibüs bulamamak çok acı.”

İskilipgücü, zor şartlar altında geldiği Çorum’da Osmancık Belediye ile oynadığı maçı 8-0 kaybederken, Başkan Nihat Armutcu’nun yaptığı paylaşımın altındaki yorumlarda İskilipli yetkililere tepki gösterilirken, Nihat Armutcu’ya destek ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim