Çorum Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 4.Cami Çocukları Spor Oyunları protokolü dün düzenlenen törenle imzalandı. Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Müftüsü Muharrem Biçer ve Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak katıldı. Masa tenisi, futbol, satranç ve dart olmak üzere 4 branşta yapılacak olan turnuvada başvurular 17 Haziran’da başlayacak 26 Haziran’da sona ereceği belirtildi. Ayrıca dereceye giren takım ve sporculara 500 adet forma, şort, tozluk, 50 adet kaleci kazağı ve şortu, 600 adet tişört ve 88 adet paten takımı hediye edileceği ifade edildi.

‘HEDEFİMİZ 30 BİN’

İmza töreninde bir konuşma yapan İl Müftüsü Muharrem Biçer, Diyanet’in bu yıl yaz kuran kurslarına büyük önem verdiğini ve camide çocuk sayısını arttırmak istediklerini söyledi. Bu tür organizasyonların camilere çocukları çekmek adına oldukça önemli olduğunu da vurgulayan Biçer, “ Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre camilere gelen çocuk sayısının 27 binden 24 bine düştü. Velilerimizden çocuklarını kuran öğrenmek dini bilgiler sahibi olmanın yanında sportif, kültürel ve her türlü etkinliğin yapıldığı cami kuran kurslarına yönlendirmelerini istiyor ve bekliyoruz. Bu yıl hedef 30 bin çocuğumuzu camilerle tanıştırmak. Belediye bizim bu konuda en büyük destekçimiz ve bu organizede bu anlamda çok önemli ve anlamlı’ dedi.

“BELEDİYE OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın Cami Çocukları isminden çok mutluluk duyduğunu belirtirken, belediye olarak da çocukların her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Göreve geldikleri günde önlerine sunulan projeler arasında en keyif alacağım bir projeye imza atacağı için çok mutlu olduğunu da ifade eden Aşgın, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlenleyeceğimiz “4.Cami Çocukları Spor Oyunları” ilk olarak futbol branşı ile başlarken, daha sonra dört branşa çıkarıldı. 2016 yılında 18 camiden 216 sporcu, 2017 yılında 34 camiden 509 sporcu katılmıştı. Geçtiğimiz yılda kız öğrencilerimizi de turnuvaya dahil ederek sayı 47 cami ve 821 öğrenciye ulaşmıştı. Çocuklarımızı camilere göndererek maneviyatı öğrenmenin yanında sporu, kültürü ve sanatı da öğretmek çok önemli olduğuna inanıyorum.

Bizde Belediye olarak bu alanda bugüne kadar verdiğimiz desteği artırarak devam ettireceğiz. Çocuklarımızın camilerde hem manevi olarak donanımlarını artırmak hemde diğer alanlarında gelişim göstermek geleceğimiz olan çocuklarımız adına son derece önemli.

Bu güzel çalışmadan dolayı Spor Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Çok faydalı bu organizeye katılacak tüm çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim