Çorum, spor organizasyonlarına evsahipliği konusunda belki de tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Bu organizasyonlar Çorum’un tanıtımı için büyük önem taşıyor.
Okul sporları ve kulüplerde alınan grup birinciliği ve yarı finallerin yanı sıra, milli takım kapmları, Türkiye şampiyonaları, Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi Finalleri ve şimdi de 4 branşta 41 üniversitenin katıldığı Üniversiteler Süper Lige Yükselme Müsabakaları Çorum’da devam ediyor. Çorum kazanıyor, Çorumlu kazanıyor.
Devam etmekte olan Üniversiteler Süper Lige Yükselme Müsabakalarında, idareci, antrenör ve sporcu olmak üzere yaklaşık bin kişi Çorum’da konuşlanmış durumda. Bu durum, Çorum’da bir hareketlilik yaşanmasına neden olurken, otelcisi, leblebicisi, lokantacısı, esnafı, taşımacısının kazanmasının yanı sıra, Çorum’un tarihi ve kültürel tanıtımına büyük katkı sağlıyor. 
2011 yılının geride kalan diliminde yapılan organizasyonlarda Çorum’a gelen idareci, antrenör ve sporcu sayısı nerden baksanız 10 bini bulmuştur. Bu da Çorum ekonomisi ve tanıtımı için küçümsenemeyecek bir rakamdır.
Çorum’a üst düzey organizasyonların verilmesinde başta Valimiz Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Gençlik ve Spor il Müdürü Haşim Eğer’in büyük katkıları var. Bundan önceki organizasyonların başarıyla gerçekleşmesinin de katkısı göz ardı edilemez. Üniversiteler müsabakalarında Hitit Üniversitesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
Futbol, voleybol, hentbol ve basketbol olmak üzere 4 branşta devam eden Üniversiteler Süper Lige Yükselme Müsabakalarını mümkün olduğunca izliyorum. Gerçekten üst düzeyde maçlar oynanıyor. Çorumlu sporseverlerin bu maçları kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.
Organizasyonların başarılı şekilde yapılmasına ve bir sonraki organizasyonların yolunun açılmasındaki katkılarından dolayı başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer olmak üzere Tesisler Şube Müdürü Mustafa Küçükaltan ve diğer personeli kutluyorum. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Çorum’da göreve başlamasından sonra Çorum gerçekten tam bir spor şehri oldu. Gerek merkez ve ilçelerdeki tesisleşmede gerekse sportif faaliyet açısından altın çağını yaşıyor.