2.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde 2018-2019 Sezonunun grupları, statüsü ve fikstür kuraları belli oldu.

Sezonun ikinci ve son teknik toplantısı dün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda gerçekleştirildi. Futbol İl temsilcisi Engin Ayan başkanlığında yapılan toplantıya ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, İl Hakem Kurulu Başkanvekili Kahraman Ölçer, ASKF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, 2.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde 2 grupta 8 takımın mücadele edeceğini belirtirken, grup maçlarının çift devreli lig statüsüne göre oynanacağını, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımların Play-Off’a yükseleceğini, çift devreli lig usulüne göre oynanacak Play-Off maçları sonunda ilk 2 sırayı alan takımların ise 1.Amatör Küme’ye yükseleceklerini söyledi.

2.Amatör Küme’de gruplar ise şöyle: A Grubu: Mecitözüspor, Düvenci Belediye, Çorumspor ve Ulukavakspor. B Grubu: Kargıgücü, Mecitözü Gençlerbirliği, Oğuzlar Belediye ve H.E. Kültürspor.

Ligin ilk hafta maçları 3 Mart Pazar günü oynanacak olup, fikstür kuraları da çekildi. Ligin fikstürü önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İLÇE TAKIMLARININ KUMANYALARI ASKF’DEN

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) bu yıl U11 ve U12 liglerinde mücadele edecek ilçe takımlarıyla ilgili bir yeniliğe imza atacak.

2018-2019 Amatör futbol sezonunun ikinci ve son teknik toplantısı dün gerçekleştirilirken, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, U11 ve U12 liglerinin bu sezon şenlik havasında düzenleneceğini söyledi. Kurtaran, bu liglerde sıralama yapılmayacağını ve dolayısıyla kupa töreni olmayacağını ancak lige katılan tüm takımların sporcularına madalya verileceğini söyledi.

Kurtaran, ayrıca ilçelerden gelecek takımların sporcularına ekmek arası ve meyve suyu ikramında bulunacaklarını da belirtirken, merkez takımlarının sporcularına ise kek ve meyve suyu ikramlarının olacağını kaydetti.

ASKF’nin bu uygulaması kulüp temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

U11 VE U12 LİGİ ‘ŞÖLEN’ HAVASINDA DÜZENLENECEK

2018-2019 Amatör Futbol Sezonunda düzenlenecek olan U11 ve U12 futbol liglerinde bu yıl ödül töreni düzenlenmeyeceği açıklandı.

Dün düzenlenen teknik toplantıda, U11 ve U12 liglerinde puan sıralaması yapılmayacağı ve dolayısıyla kupa töreni düzenlenmeyeceği belirtilirken, tüm takımlara madalya verileceği açıklandı.

U11 Futbol Ligi’nde 2 grupta 15 takım mücadele edecek olup, A grubunda; PTT Gençlikspor, Mecitözü Gençlerbirliği, Ulukavakspor, Hatuşşa Gençlerbirliği, 1907 Gençlikspor, Fetih Gençlikspor, Alaca Belediye ve Bayat Belediye, B grubunda ise; Gençlerbirliği, Akkent Gençlikspor, Mimarsinan Gençlikspor, Eti Lisesi Gençlikspor, Yeni Çorumspor, H.E. Kültürspor ve Sungurlu Belediyespor mücadele edecek.

U12 Liginde de 2 grupta 16 takım mücadele edecek olup, gruplar şöyle: A grubu; PTT Gençlikspor, Ulukavakspor, 1907 Gençlikspor, H.E. Kültürspor, Hattuşa Gençlik, Oğuzlar Belediye, Mecitözü Gençlerbirliği ve Alaca Belediye. B grubu; Akkent Gençlikspor, Fetih Gençlikspor, Yeni Çorumspor, Çorumspor, Mimarsinan Gençlikspor, Eti Lisesi Gençlik, Sungurlu Belediye ve Gençlerbirliği.

U11 Ligi 4 Mayıs Cumartesi günü, U12 Ligi ise 5 Mayıs Pazar günü başlayacak olup, maçlar ve 1 ve 2 No’lu Sahaların her iki yarı alanında tek devreli lig statüsüne göre oynanacak.

U13, 10 TAKIMLI LİG USULÜNE GÖRE

2018-2019 Amatör Futbol Sezonunda düzenlenecek olan U13 Futbol Ligi’nde 10 takımın mücadele edeceği açıklandı.

Dün gerçekleştirilen teknik toplantıda ligin statüsü ve fikstür kuraları çekilirken, 10 takımın tek devreli lig usulüne göre mücadele edeceği açıklandı. Ligde mücadele edecek takımlar şunlar: Kargıgücü, Gençlerbirliği, H.E. Kültürspor, Yeni Çorumspor, Mimarsinan Gençlikspor, Alaca Belediye, Ulukavakspor, İskilipgücü, Hattuşa Gençlikspor ve 1907 Gençlikspor.

Ligde ilk hafta maçlarının 2 Mart Cumartesi günü oynanacağı açıklandı.

U16 LİGİ 2 MART’TA BAŞLIYOR

U16 Futbol Ligi’nde 2018-2019 Sezonunun 2 Mart Cumartesi günü başlayacağı açıklandı.

Dün ASKF’de gerçekleştirilen teknik toplantıda ligin statü ve fikstür kuraları çekilirken, 5 takımın çift devreli lig usulüne göre mücadele edeceği belirtildi. Ligde; Osmancık Belediyespor, Gençlerbirliği, Eti Lisesi Gençlikspor, H.E. Kültürspor ve Alaca Belediye mücadele edecek. Şampiyon olan takım U16 Türkiye Futbol Şampiyonası’nda Çorum’u temsil etme hakkı kazanacak.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim