Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin 2019 yılı faaliyet programında yer alan Okullararası Yıldız Kızlar Basketbol İl Birinciliği’nde heyecan sona erdi. 4 takımın tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği il birinciliğine dün son maçlar oynandı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçlarda 4 puanı bulunan iki takımdan Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu ile 23 Nisan Ortaokulu karşı karşıya geldi. Saat 11.00’de başlayan karşılaşmanın ilk 3 periyodunda rakibine oranla daha üstün bir oyun ortaya koyan 23 Nisan Ortaokulu son periyoda 45-37 önde girdi. Son periyotta oyunun kontrolünü tamamen eline alan Salim Akaydın Ortaokulu bu periyodu 18-11 kazanmasına rağmen maçtan 56-55 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Bu sonucun ardından tüm maçlarını kazanma başarısı gösteren 23 Nisan Ortaokulu 6 puanla şampiyon olurken, 4 puanda kalan Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu ise il birinciliğini ikinci olarak tamamladı. Öte yandan Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu ile Yavuz Sultan Selim Ortaokulu arasında oynanan maçı 42-39 kazanan Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncülük kupasını kazandı.

SALİM AKAYDIN:55

23 NİSAN:56

SALON: Atatürk.

HAKEMLER: Hakan Kaya, İsmail Hekim.

BAHÇELİEVLER SALİM AKAYDIN ORTAOKULU: Defne, Ekin, Menekşe, İpek, Nesil, Nehir, Meriç, Asya, Selin, Berin, Beren.

23 NİSAN ORTAOKULU: Nazlı, Mervenaz, Melisa, Zeynep Sena, Edanur, Tuana, Melike, Zeynep Efe, Rana, Türkü, İrem Su, Zehra.

PERİYOTLAR: 10-14, 15-15, 12-16, 18-11.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim