Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan başkanlığında gerçekleşen toplantıya; ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, İl Hakem Atama Sorumlusu Kahraman Ölçer ve kulüp temsilcileri katıldı.U14, U15, U17, U19 ve 1.Amatör Küme’nin grupları, statüleri fikstür kura numaraları ve liglerin başlama tarihleri belirlendi.

Yeni sezonda 1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde Bayat Belediyesi Gençlikspor, Çimentospor, Eti Lisesi Gençlikspor, İl Özel İdare Gençlikspor, Alaca Belediyesi Gençlikspor, İskilipgücü, İskilipspor, Mimarsinan Gençlikspor, Osmancıkgücü ve Osmancık Belediyespor olmak üzere 10 takım çift devreli lig statüsüne göre mücadele edecek. Şampiyon olan takım BAL temsilcisi Sungurlu Belediyespor ile baraj maçı oynayacak. Ligde son sırayı alan iki takım ise 2.Amatör Küme’ye düşecek.

1.Amatör Küme’de geçtiğimiz sezon 9 takım mücadele etmişti.

1.Amatör Küme’nin başlama tarihi ise Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Çorum’u temsil edecek olan Sungurlu Belediyespor’un fikstürünün belli olmasından sonra açıklanacak.

U15 LİGİ 23 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

2018-2019 Amatör Futbol Sezonu U15 Ligi’nin 23 Eylül’de başlaması kararlaştırıldı.

Cumartesi günü yapılan teknik toplantıda, ligin tek devreli lig statüsüne göre düzenlenmesi kararlaştırılırken, ilk hafta maçlarının 23 Eylül Pazar günü oynanacağı açıklandı. Birinci olan takımın Türkiye Şampiyonasında Çorum’u temsil edeceği ligde U15 Futbol Ligi’nde; H.E.Kültürspor, İl Özel İdare Gençlikspor, Gençlerbirliği, İskilipspor, Eti Lisesi Gençlikspor, Çimentospor, Osmancık Belediyespor, İskilipgücü, Uğurludağ Belediyespor, Alaca Belediyesi Gençlikspor olmak üzere 10 takım mücadele edecek.

U14’TE 10 TAKIM MÜCADELE EDECEK

2018-2011 Amatör Futbol Sezonunda düzenlenecek olan U14 Ligi, U15 Ligi maçlarının tamamlanmasından sonra başlayacağı açıklandı.

Cumartesi günü yapılan teknik toplantıda, ligin statüsü ve fikstür sıra numaraları belirlenirken, 10 takımlı ligin tek devreli lig statüsüne göre düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Ligde, Gençlerbirliği, Mimarsinan Gençlikspor, Eti Lisesi Gençlikspor, İskilipgücü, Osmancık Belediyespor, 1907 Gençlikspor, H.E.Kültürspor, Çimentospor, Çorum Belediyespor ve İl Özel İdare Gençlikspor mücadele edecek.

Birinci olan takım Türkiye Şampiyonası’nda Çorum’u temsil edecek.

PERDEYİ U17’LER AÇACAK

2018-2019 Amatör Futbol Sezonu U17 Ligi maçlarıyla başlayacak.

Cumartesi günü yapılan sezonun ilk teknik toplantısında, yeni sezonun 17 Ligi ile başlaması kararlaştırıldı.

Mimarsinan Gençlikspor, Alaca Belediye Gençlikspor, H.E.Kültürspor, İl Özel İdaresi Gençlikspor, İskilipgücü, Gençlerbirliği, Çimentospor ve Eti Lisesi Gençlikspor olmak üzere 8 takımın mücadele edeceği U17 Futbol Ligi, 22 Eylül Cumartesi günü start alacak.

Tek devreli lig statüsüne göre düzenlenecek ligde ilk 4’e giren takım Play-Off grubunda mücadele edecek. Play-Off grubu ise çift devreli lig statüsüne göre oynanacak.

U19 LİGİ U17’DEN SONRA BAŞLAYACAK

Alaca Belediyesi Gençlikspor, Çimentospor, Eti Lisesi Gençlikspor, H.E.Kültürspor, İl Özel İdaresi Gençlikspor, İskilipgücü, Mimarsinan Gençlikspor, Oğuzlar Belediyespor, Osmancıkgücü, Sungurlu Belediyespor ve Ulukavakspor olmak üzere 11 takımın mücadele edeceği U19 Futbol Ligi A ve B olmak üzere 2 grupta çift devreli lig statüsüne göre oynanacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım tek devreli play-off grubunda şampiyonluk için mücadele edecek.

U19 Ligi ise 22 Eylül’de başlayacak olan U17 Ligi maçlarının tamamlanmasının ardından start alacak.

Birinci olan takım Türkiye Şampiyonasında Çorum’u temsil edecek.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim