Toplantıda, U14, U15, U17, U19 ve 1.Amatör Küme Büyükler Ligi’nin grupları ve statüleri ile başlama tarihleri belirlendi.
Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan başkanlığında saat 14.00’te başlayan toplantıya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sefer Kurtaran, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şube Başkanı Remzi Karahan, İl Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Kahraman Ölçer, ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı.
1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde yeni sezonda Bayat Belediye, Çimentospor, Çorumspor, Eti Lisesi Gençlikspor, İskilipgücü, Hitit Gençlikspor, İl Özel İdaresi Gençlikspor, Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor, Osmancık Belediyespor ve Ulukavakspor olmak üzere 10 takım mücadele edecek. Ligin başlama tarihi netleşmezken, Kasım ayının iki veya üçüncü haftasında başlatılması konusunda fikir birliğine varıldı.
Lig, çift devreli lig statüsüne göre düzenlenecek olup, şampiyon olan takım Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselebilmek için baraj maçı oynamaya hak kazanacak. Lig sonunda son 2 sırayı alan takımlar ise 2.Amatör Küme’ye düşecek.
(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim