1.Amatör Küme’de 2018-2019 Futbol Sezonu 11 Kasım Pazar günü oynanacak maçlarla başlayacak olup, ilk haftanın programı açıklandı.

Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan’ın yaptığı açıklamaya göre, 1.Amatör Küme’de sezonun açılış maçı 1 No’lu Sentetik Saha’da saat 12.00’de Çimentospor ile Eti Lisesi Gençlikspor arasında oynanacak. Aynı sahada saat 14.00’te başlayacak maçta ise İl Özel İdaresi Gençlikspor’la Bayat Belediye karşı karşıya gelecek.

İlk haftanın diğer maçları ilçelerde oynanacak. Alaca’da Alaca Belediye ile Mimarsinan Gençlikspor, Bayat’ta İskilipspor’la İskilipgücü, Osmancık’ta ise Osmancık Belediye ile Osmancıkgücü karşılaşacak. İlçelerdeki tüm maçlar saat 14.00’te başlayacak.

10 takımın çift devreli lig statüsüne göre mücadele edeceği 1.Amatör Küme’de 11 Kasım’da başlayacak olan yeni sezonun ilk yarısı 6 Ocak’ta sona erecek. Sezonun ikinci yarısı 3 Şubat’ta başlayıp 7 Nisan’da tamamlanacak.

Lig sonunda şampiyon olan takım Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Çorum’u temsil eden Sungurlu Belediyespor’un bir üst lige çıkması veya ligden düşmesi halinde direkt BAL’da mücadele etme hakkı kazanacak. Sungurlu Belediye’nin çıkamaması veya düşmemesi durumunda ise yeni sezonda BAL’da mücadele edebilmek için Sungurlu Belediye ile baraj maçı oynayacak.

1.Amatör Küme’de son sırayı alan iki takım ise 2.Amatör Küme’ye düşecek.

Editör: TE Bilisim