İnsan bağırırken düşünemez. Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir.   
Siz hiç bağıran bir sarraf duydunuz mu? Kıymetli malı olanlar bağırmaz.
Domates soğan satan bağırır da kuyumcu bağırmaz.
Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz. Çünkü, insan bağırırken düşünemez.  Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir.
KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI NURSULTAN NAZARBAYEV’İN ÇOK DEĞİŞİK BİR İSLAM’I YAŞAMA YORUMU: 
"İslâm'ı resmi din olarak kabul ediyor ve bundan gurur duyuyoruz, fakat müslümanlığımızı konu ederek bir yerlere gelemeyiz. 
Diğer müslüman devletlere ve islam’ı yaşama biçimlerine saygımız sonsuz, fakat biz Arap değiliz. Biz göçebe ve Türkî bir halkız. 
Araplar gibi kızlarımızı dini, kültürel veya toplumsal baskılarla kapatıp bunu müslüman devlet imajı olarak kullanamayız. Onları çarşaflara bürüyerek eve hapsetmek bizim yolumuz değil. Tekrarlıyorum! 
Herkese saygımız sonsuz fakat giyim kuşam insanların kendi özelindedir. Biz Kazak'ız, halkımız göçebe hayatı süresince at üzerinde bugünlere kadar kadın erkek ayrımı yapmadan geldi. Kadınlarımız, erlerinin yanında veya ardında değil aksine önünde yürürdü. İslam öncesi dönemlerde kadınlarımız nasıl isterse öyle giyinirlerdi ve toplumu rahatsız etmek gibi bir amaçları hiç olmadı. O nedenle bu konu özelinde tarih boyunca hiç bir sorun yaşamadık. Bugün ise bir sorun olması bizim halkımız için mümkün değil. Müslüman ve sünni bir halk olmamız insanların hayatlarına karışmamız için sebep değildir."
*
BİRAZ DA BAADDİN FIKRALARIYLA GÜLELİM…
1-Bir bilgin Haham’a (Musevi din adamı) sormuş; “Sonsuza dek yaşamak istiyorum, ne yapmalıyım? Haham;” Evlen”, Bilgin; “O zaman sonsuza dek yaşar mıyım yani?” “Hayır, ama bu arzun kaybolur.”
2-Kızlar, makyajı evde hobi olarak tabii ki de yapabilirsiniz ama eğitimli Sat komandosu gibi kamuflaj, makyaj yapıp bizi kandırmaya hakkınız yok.
3-Bir Türk erkeği hiç cümle kurmadan “eyvallah”, “bakarız,” “hayırlısı”, “kısmet” diyerek en az 5 yıl yaşayabilir. 
4-Söz kesmek, kına yakmak, nikah kıymak, mübarek evlilik değil, “katliam” sanki..
5-Adam yatağa bir geçiyor, bi dakka sonra uyumuş. “Olum senin hiç mi derdin yok? Hayal de mi kurmuyorsun? Ne çeşit bi yaratıksın?
6-Hayat elini tutturmayan yaramaz bir çocuk gibi koşup gidiyor. 
Ne durdurmaya gücün yetiyor, ne de yetişmeye nefesin. 
7-Şiddet gören kadınlar için sığınma evleri yapılacağına, şiddet uygulayan erkekler için hayvan barınakları yapılsa çok daha iyi olur.
8-Kütüphanede telefonla konuşup, plajda kitap okuyan bir millet var!
9-Flört aşamasında karakter ayarlarını değiştirip, evlenir evlenmez fabrika ayarlarına geri dönen canlıya “Türk Erkeği” denir.
10- Asgari ücret gibiyim, kimse benle geçinemiyor!
31 Ekim 2018