Ligde, son 6 haftada aldığı kötü sonuçların ardından liderlikten dördüncü sıraya kadar düşen Çorumspor, geçtiğimiz hafta sahasında Erzurumspor’u 2-0 yenerken, Tokatspor ve Bugsaşspor’un da puan kaybetmeleri üzerine ikinci sıraya çıkıp Yükselme Grubu yolunda son bir şans daha yakaladı.

Çorumspor Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü’nün, geçen sezonki kadrodan beş gömlek üstün olduğunu iddia ettiği bu kadronun deplasman maçlarındaki başarısızlığına bakınca son haftalarda çıkış içerisinde olan Akçaabat Sebatspor karşısında kazanması zor görünüyor. Ama imkânsız değil.

Son hafta maçlarında, Tokatspor sahasında Yükselme Grubu’nu garantileyen Etimesgut Şekerspor’la oynayacak. Tokatspor’un zorlanacağını düşünmüyorum. Büyük bir ihtimalle Yükselme Grubu’na çıkan ikinci takım Tokatspor olacak. Bugsaşspor ise ligde kalma mücadelesi veren Kırşehirspor’la sahasında oynayacak. Zorlansa da büyük bir ihtimalle son şansını iyi kullanıp galip gelecek. Çorumspor’un ise deplasmanda Akçaabat Sebatspor ile oynayacak olması dezavantaj. Ama galip gelmesi durumunda diğer maçların sonucuna bakmadan puan farkıyla Yükselme Grubu’na çıkacak. Yani kendi göbeğini kendi kesebilecek.

Çorumspor’un, Çankırı Belediye yenilgisiyle başlayıp Karsspor yenilgisiyle dördüncü sıraya gerilemesine kadar varan düşüşün nedenini, Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü dâhice bir buluşla psikolojik olduğunu açıkladı. Sanki bunun sorumlusu kendi değilmiş gibi. Hocam, kusura bakma, düşüşün nedeni psikolojik falan değil. Senin kenardan oyunu okuyamayıp sürekli tribünlere oynaman, sahaya yanlış kadro sürmen. Bu durum futbolcuların kendilerine olan özgüvenlerinin kaybolmasına neden oldu. Gol sıkıntısını gidermek için çabuk hücuma çıkmak, kanat organizasyonlarını artırmak gibi bir arayış içerisine girmedin. Maç kötü giderken skoru lehine çevirmek için hiçbir zaman B planın olmadı. Transferler senin istediğin doğrultuda yapıldı. “Olmazsa olmaz” deyip 180 bin liraya futbolcu aldırdın. Bugüne kadar da o futbolcuyu sadece 2 maçta 90 dakika oynattın. Yani mazeretin yok. Ödemeler zamanında yapılmıyor diyorsan, Süper Lig de dahil olmak üzere hangi kulüpte günü gününe ödeme yapılabiliyor. 3 sezondur Çorumspor’dasın. Bugüne kadar 5 kuruş alacağın kaldı mı? Geç de olsa aldın.

Çorumspor, son sırada bulunan Erzurumspor karşısında bile özellikle ilk yarıda gol pozisyonu bulmakta zorlanırken, ikinci yarıda Ali Köse’nin yerine giren Ferdi’nin attığı gol takımı canlandırdı. Ardından Aydın’ın penaltı golü farkı ikiye çıkartırken, Çorumspor zorlandığı bir maçta 3 puan alıp Yükselme Grubu umutlarını son haftaya taşıdı.

Çorumspor, Pazar günü deplasmanda Akçaabat Sebatspor ile hayati bir maç oynayacak. Erkam Çorumspor için çok önemli bir futbolcu. Kendisi sarı kart cezası sınırındaydı. Yani kart görse bu kritik maçta oynayamayacaktı. Sorumsuzluk örneği göstererek oyundan atıldı. Takımın eksik bırakıp önemli maçta da oynayamayacak. Şimdi ben, “Cevdet Hoca oyunu okuyamıyor” demekte haksız mıyım? Erkam’ın atılacağını tribündeki taraftarlar bile hissetti. Ama kenarda Cevdet Hoca bunu göremedi. Yönetimin, Erkam’a en ağır cezayı vermesi gerekir.