Çorum Belediye, kötü oynamaya devam etmesine rağmen kazanma geleneğini Balçova Belediye karşısında da sürdürdü. Zaten önemli olan da kötü oynarken bile kazanmak. Belediyespor’un 4-1’lik galibiyetiyle sonuçlanan Balçova Belediye maçıyla ilgili olarak “hataların maçı” dersek yanlış olmaz. Futbol elbette hatalar oyunu ama bu kadar hatanın yapıldığı bir maça çok az rastlanılır.

Sahaya galibiyet parolasıyla çıkan Çorum Belediyespor henüz 1. dakikada Emir’le golü bulunca rahatladı. Ancak golden sonra ortaya çıkan görüntü Belediyespor gibi hedefe oynayan bir takıma yakışmadı. İki pası bir arada yapamayan, nedensiz bir telaş içerisinde olan ve ayakta kalmakta güçlük çeken Belediyesporlu futbolcuların görüntüsü acemiler mangasından farksız değildi. Ancak konuk Balçova Belediyespor da Çorum ekibinin bu halini avantaja çevirecek kapasitede değildi.

Soyunma odasına ilk dakikada bulduğu golün avantajıyla giden Çorum Belediyespor’da Teknik Direktör Sedat Özbağ, Oğuzhan Yalçın’ın yerine Murathan’ı sahaya sürerek ikinci yarı öncesinde ilk hamlesini yaptı.

Oyunu kendi yarı alanında kabullenen ve ani ataklarla farkı artırmaya çalışan Çorum Belediye, beraberlik golü için tüm hatlarıyla şuursuzca yüklenen ve topu ayağında tutamayan İzmir ekibi karşısında ikinci yarıya da golle başladı. Bu gol rakibin tüm direncini kırarken, Belediyespor için daha çok boş alan bulma imkânı yarattı. Nitekim özellikle Murathan’la gelişen ataklar rakip kalede büyük tehlikelere ve neticesinde gollere zemin hazırladı.

46. dakikada Şükrü’nün kendi kalesine attığı gol Balçovalı futbolcu için büyük bir talihsizlik olurken, Murathan’ın 52. dakikada kaydettiği golde rakip savunmanın, 67. dakikada Emir’in attığı golde ise kaleci Yusuf’un inanılmaz hataları dikkat çekti. Çorum Belediyespor’un 70. dakikada yediği golde ise akıllara zarar kaleci hatası vardı. Profesyonel bir kalecinin çevre kontrolü yapmadan topu yere bırakmasının affı olamaz, olmadı da.

Sonuçta, iki takım adına da bu kadar çok hatanın yapıldığı bir maçta fileler 5 kez havalandı ama bir o kadar da gol kaçtı. Çorum Belediye belki farklı bir skorla kazandı ancak oynanan futbolun karşılığı kesinlikle 4-1’lik galibiyet değil. Bu skor kimseyi yanıltmasın. Belediyespor’un henüz çok eksiği var. Bir kere, fizik olarak futbolcular çok kötü durumdalar. Neredeyse her ikili mücadelede yerde kalıyorlar. Pas akışı gerektiği kadar üst seviyede değil. Dolayısıyla basit top kayıpları kalede büyük tehlikelere neden oluyor. Güzel olan ise, kötü oyuna rağmen alınan puanlar.

Geride kalan 4 haftada gördük ki, genel olarak tüm takımlar henüz hazır değiller. Bu da gösteriyor ki, tüm eksiklere rağmen en az puan kaybı yaşayan takımlar hedefe ulaşacak. Belediyespor’un da çok rahatlıkla ilk 5 içerisinde yer bulacağını düşünüyorum.