1461 Trabzon ve Amasyaspor maçlarındaki kötü futbol ve yenilgiler nedeniyle eleştirilen Çorum Belediyespor, Fatsa Belediyespor karşısında futbol olarak biraz daha iyiydi ve bunun neticesinde de sahadan 1-0 da olsa galip ayrıldı. Ancak, galibiyete rağmen bu maçtan da çıkartılması gereken çok dersler var.

Ligin 3.haftası geride kaldı ancak Fatsa Belediye maçında da gördük ki, Fahrettin Hoca henüz arayış içerisinde. Muğlaspor, 1461 Trabzon ve Fatsa Belediye maçlarındaki taktiksel oyun anlayışları birbirinden farklıydı. Sanırım en doğruya yakını olanı Fatsa Belediye maçındakiydi. Fahri Eren’in kanattan ortaya geçmesi ve en başından beri çok güvendiğim, ileriki yıllarda üst liglerde oynayacağına inandığım genç Kerem’in ilk onbirde yer alması ve kendisine verilen şansı iyi kullanması, kaptan Oğuzhan’ın her geçen maç form grafiğini yükseltmesi ve buna paralel olarak attığı harika gol galibiyetteki önemli etkenlerdi. Tabi, kaleci Onurcan ve savunmanın da hakkını vermek lazım. Akın ve Mümin çok iyi ikili oldular. Kanatlar bu maçta daha iyi çalıştı. Ertuğrul ve Eşref’in bindirmeleri de kanatların önceki maçlara göre daha iyi çalışmasındaki etkenlerin başında geldi.

Golü erken bulan Çorum Belediye, özellikle ikinci yarıda skoru koruma içgüdüsü ile kendi yarı alanına gömüldü. Bu nedenle maç bir ara tek kaleye döndü. Son bölümlerde Fatsa Belediye’nin beraberlik golü için daha çok adamla çıkıp risk alması Çorum Belediye’nin ekmeğine yağ sürdü. Çünkü Kerem gibi topla çok çabuk çıkabilen, her ne kadar bu maçta istediklerini yapamasa da son vuruşları iyi olan ve her an cezayı kesebilen Yakup gibi bir golcüye sahip bu takım. Maçın genelini geçtim, Yakup sadece uzatmalardaki pozisyonları gole çevirebilse skor daha da farklı olurdu.

Sonuç olarak, son iki resmi maçını facia tabir edilecek kadar kötü futbol oynayarak kaybeden Çorum Belediyespor, oyun olarak istenilen seviyede olmasa da, skor olarak çok kritik bir galibiyet aldı. Bu galibiyet moral motivasyonun artmasına ve camianın kenetlenmesine mutlaka katkı sağlayacaktır. Ancak, henüz biraz daha zaman ve sabra ihtiyaç olduğu da apaçık ortada. Çorumlu sporseverlerin bu bilinçle takımlarına daha çok destek olmaları gerek.

Toplum olarak bir şeyleri çok çabuk benimseyip yine çok çabuk vazgeçebiliyoruz. Büyük kulüplerde, havaalanlarında omuzlara alınıp coşkuyla karşılanan birçok futbolcunun giderken arkasına teneke bağlandığına defalarca kez şahit olduk. Yine, bir maçta “imparator” diye göklere çıkartılan teknik direktörün iki yenilgiden sonra küfür ve hakaret içerikli tezahüratlarla istifaya çağırıldığını da çok kez gördük. Yani hep uç noktalardan bakıyoruz olaylara. Ya çok iyi, ya da çok kötü... Ortası yok. İşte bu yüzden kaybediyoruz belki de.

Fatsa Belediye maçından sonra yaşandı olay... Kırmızı Şimşekler Taraftar Grubu, Başkan Fatih Özcan’ı tribüne çağırdı ve “Ne başkanlar geldi, ne başkalar geçti. Hiçbiri böyle sevilmedi” şeklinde tezahürat yaptı. Fatih Başkanın kısa sürede taraftarın gönlünde taht kurmasına ve böylesine büyük bir duyguyla sevilmesine sevindim. Ancak, bu kulübe 9 yıl başkanlık yapmış Zeki Gül’ün bulunduğu bir ortamda bu olayın gerçekleşmesine ise şahsen üzüldüm. Lütfen biraz saygı.