Deplasmanda Manavgat Evrensekispor’u 4-1 yenerek 4’te 4 yapan Çorum Belediyespor, lider Düzyurtspor’la puan farkını 2’ye düşürürken, şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.
Manavgat Evrensekispor mütevazı bir belde takımı. Çok şirin ve mükemmel bir sahası var. Taraftarı futbol kültürüne sahip. Yani her şeyi ile mükemmel bir belde…
Maça gelecek olursak, Belediyespor’da, cezalı Yakup’un yerine Eray, sakat olan Oğuzhan Saraçoğlu’nun yerine ise Okan forma giydi. Grubun güçlü takımlarından Manavgat Evrensekispor maça iyi başladı. İlk 25 dakikada Belediyespor’a nefes aldırmadılar. Sağlı sollu ataklarla Belediyespor kalesini ablukaya aldılar. Özellikle solda görev yapan 77 numaralı Ömer Demircan Osman Bodur’u çok zorladı, taşıdığı toplarla takımının hücumdaki en etkili oyuncusu oldu. Nitekim 9. dakikada kaleci Çağırı ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top direğe çarpıp auta gitti. Bu pozisyonda şans Çorum Belediyespor’un yanındaydı.
Rakip takımın baskılı oyunu 23.dakikada golü getirdi. Savunmanın seyrettiği topu Mehmet Çorum Belediyespor filelerine göndererek takımını öne geçirdi. Golden sonra Belediyespor daha açık oynamaya başladı. İyi ki de başlamış çünkü bu anlayış galibiyeti getirdi.
28.dakikada köşe vuruşundan gelen topa İmam kafayı vurdu direkten dönen topu Okan tamamlayarak skora denge getirdi. İlk yarının son bölümlerinde Manavgat Evrensekispor şuursuzca galibiyet golünü ararken, Belediyespor devrenin uzatma dakikalarında Eray’la gelişen ani atakta Emir’in şık kafa golüyle 2-1’lik üstünlüğü yakalayıp soyunma odasına önde gitti.
Evsahibi Evrensekispor ikinci yarıya da iyi başladı. İlker’le önemli bir fırsattan yararlanamadılar. 59’da Buğra’nın yerine Kıvanç’ın girmesi Belediyespor’un hücum gücünü artırdı. Kıvanç’ın güçlü ve istekli oyunu skora da yansıdı. Murathan’ın 62 ve 68.dakikalarda attığı gollerin asistini yapan Kıvanç 69’da kırmızı kart görmesine rağmen oyunda kaldığı 10 dakikalık sürede skora doğrudan etki yaptı. Kıvanç atılmazsa belki de skor daha farklı olabilirdi.
Belediyespor 10 kişi kalmasına rağmen topa sahip olarak zamanı iyi kullandı. Zorlu bir deplasmanda 4-1 gibi net skorlu galibiyetle ayrılan Belediyespor zirveye bir adım daha yaklaştı.
4-1 önde olan bir takımın futbolcusunun sürekli rakip oyuncularla didişmesini anlamak mümkün değil. Teknik heyetin, Manavgat Evrensekispor maçındaki bu anlamsız didişmeleri nedeniyle M.Akif’i uyarması lazım. Çünkü kalan haftalarda Belediyespor’un her oyuncuya ihtiyacı var. Basit nedenlerle kimsenin takımını yalnız bırakmaya hakkı yok.
Son 4 maçını kazanarak büyük bir çıkmış yapan Çorum Belediyespor, bu hafta liderlik şansı yakaladı. Sahasında düşme hattındaki Çıksalınspor’u konuk edecek olan Belediyespor, Düzyurtspor’un Ünye deplasmanında puan kaybetmesi halinde liderlik koltuğuna oturacak. Ancak hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Sakın ola ki rakibi küçümsemeyin.
Belediyespor da bu şehrin takımı. Şampiyonluğa giden bu takıma Çorumlular daha çok destek vermeli. Düzyurtspor maçında olduğu gibi Çıksalınspor maçında da tribünlerin dolması ve bu takıma destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sedat Hoca’ya da bir çift lafım var. Hocam, skoru garantilediğiniz maçlarda genç futbolcuları sahaya sürseniz daha iyi olmaz mı? Her maçta giren oyuncularla çıkan oyuncular neredeyse aynı. Bu gençleri nasıl kazanmayı düşünüyorsunuz?