Artık içeride-dışarıda kazanır hale gelen Yeni Çorumspor tarihinin en başarılı dönemini geçirip taraftarlarını sevindirmeye devam ediyor. Bunu yaparken de, maddi anlamda şehirden beklenen seviyede destek görmüyor. Yani, takım üzerine düşeni yapıyor. Sıra Çorumlularda.

Bu sezon özellikle deplasman performansıyla dikkat çeken Yeni Çorumspor’un son kurbanı Hacettepe oldu. 7 haftada topladığı 5 puanın 4’ünü son 2 maçta alan Hacettepe’nin Çorumspor’a çelme takıp takamayacağı merak konusuydu. Maçının suni çimde oynanması ise büyük bir dezavantajdı. Bahri Hoca da zaten bazı futbolcuların sakatlık durumlarını göz önünde bulundurup ona göre bir kadro sahaya sürdü. Futbolcuların adale yapılarını ve geçmiş sakatlıklarını da dikkate alıp kadroyu ona göre oluşturmak büyük bir deneyim gerektirir. Bu noktada Bahri Hoca’yı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Daha önce de söyledim. Çorumspor’un en büyük şanslarından biri de Bahri Hoca gibi işini severek ve iyi yapan bir teknik adama sahip olması.

Suni çime rağmen Yeni Çorumspor ilk dakikadan son düdüğe kadar oyunun mutlak hakimiydi. Kıvanç’ın attığı gol gerçekten zor bir gol. Topun yükseklik mesafesini ve şiddetini ayarlamak büyük deneyim gerektiriyor. Kıvanç’ın her geçen gün kendisini geliştirdiğini ve takıma katkı sağladığını görmek gerçekten çok güzel.

İkinci yarıya da etkili başlayan Yeni Çorumspor’un Mikail ile bir topu direkten dönerken, oyuna ikinci yarıda giren Kerem’in girer girmez penaltı yaptırması ve devamındaki futbolu skora direkt katkı sağladı.

Hacettepe’nin 83’te Ömer Alper’le bulduğu golde kaleci Onur’un yine büyük hatası vardı. Geçen hafta da söylediğim gibi. Onur’da bir düşüş söz konusu. Acilen kendisini toparlaması lazım.

Farkın bire inmesiyle biraz endişelendik ama korktuğumuz gibi olmadı. Yeni Çorumspor 90’da üçüncü golü bulup galibiyeti perçinledi. Bunun yanında çok önemli fırsatlardan da yararlanamayıp farkı kaçırdı.

Neticede, artık klasik bir hal alan deplasman galibiyeti ile puanını 18’e yükselten Yeni Çorumspor zirve yarışındaki rakiplerine bir kez daha gözdağı verdi.

Bir de, milyonlarca lira para harcanarak yapılan statların boş kalmasından yakınılıyor. Ama bunun yanında “kontenjan” diye saçma sapan bir uygulama var. Hacettepe maçında Yeni Çorumspor taraftarlarına ayrılan tribün tamamen doldu. Bir o kadar taraftar da dışarıda kaldı. Yani, boş tribün varken stada seyirci alınmaması bana pek mantıklı gelmiyor. İlgililerin buna bir çözüm bulması lazım. Ya da, bir daha kimse çıkıp “tribünler boş, ilgi yok” demesin.

8 maçta 6 galibiyet… Harika bir performans. Takım, ligin en popüler ekibi Samsunspor’la aynı puana sahip. Ama şehirde şampiyonluk havasıyla ilgili en ufak bir emare yok. Anlam veremediğim bir sessizlik var.

Taraftar maçlara gelerek üzerine düşeni yapıyor. Peki ya bu şehrin ileri gelenleri? Onlardan çıt yok. Şimdi değil de ne zaman ortaya çıkacaklar, ne zaman destek olacaklar?

Bir işadamı çıkıp prim açıklayamaz mı, bir deplasmanı karşılayamaz mı? Bunun için illa birilerinin ayaklarına gelmesi mi lazım? Bir kere de talep olmadan destek olunamaz mı?

Çorum’un artık bunları aşması lazım. Süper Lig diyoruz, Samsunspor’la yarışıyoruz ama Samsunspor’a verilen desteğe bakıyorum, Çorumspor’a verilen desteğe bakıyorum arada uçurumlar var.

Lütfen herkes gücü oranında elini taşın altına koysun. Bu takımı elbirliği ile daha üst liglere taşıyalım. Marka şehir diyorsak, bunun en önemli ayağının Çorumspor olduğu gerçeğini unutmayalım.