Olay çıkarmada biz Türklerin üstüne yoktur. Bir olay, bir söz, günlerce tartışma, aylarca süren bir huzursuzluk.

En az kazanan birinin geliri 1 ken, en çok kazanan birisinin gelirinin de bundan en az 8 kat fazla olduğu bir ülkede ilköğretimde herkes isteğini giyecek denmesi ve önlük giymenin zorunluluğunun ortadan kaldırılması bize göre halkı çok zor duruma sokacaktır.

Vicdanlı, zengin çocuğunun imkanı olmasına rağmen iyi giyinmesi kendini üzecek, fakirin çocuğu ise istediğini alamadığından dolayı eziklik çekecektir.

Geçen gün TV’ de, bir çocuğun babasına, biz neden fakiriz diye sorunca adamın ağlaması hala gözümün önünde.

Bu giyim serbestîsi en çok ta kız çocuklarını etkileyecektir. Gençliğe ilk adım atan bu insanların, her gün yaşayacakları, bu gün ne giysem düşüncesi ders düşüncesinin önüne geçecektir.

Kendi zamanımızdan bir örnek vereyim. Ben ilkokul üçteyim ve yaşım on. 65 yıl önceki durum, sınıfımızdaki bütün kızlar siyah önlük giyiyor. Ama zengin kızlarının siyah önlükleri parlak fakir kızlarınki ise mat çünkü ikisi arasındaki fiyat farkı 2 katına yakın.

Yılda bir defa bile olsa bu farkı verip önlük alamayan fakir kızlar zengin kızlarının bu gösterişlerinin ezikliğini çekiyor fırsatını bulunca da 2-3 kız birleşip zengin kızlarını dövüyorlardı.

Kıskançlık insanoğlunun yaratılışında vardır. Büyüklerde bile bu kıskançlık duygusu huzursuzluk yaratır. Siz, daha gençliğe yeni adım atan bu insanların durumunu düşününüz.

Ayrıca bu önlüklerin imalatçısı olan yüz binlerce sanayici onların milyonlara varan işçisi ne olacak?  Önlüklerin satışını yapan esnaf da bu rakamın yarısı olsa hiç durduk yere bir sanayi kolunun çöküşü.

Hiç gerekmeyen bir yarış ve halkı daha ilköğretimde sınıflandırma, fakir zengin ayrımının daha da belirginleşmesi.

Bunun geri dönüşü en büyük dileğimizdir. Bu gün yaşını başını almış insanların pek çoğu da bu değişimi onaylamıyorlar. Çocukluklarındaki beyaz yakalı siyah önlüklerini anımsayıp mutlu oluyorlar..

Saygı ve sevgilerimle.