Arabesk müziği dışında müziğin her türlüsünü severim.
Özellikle Klasik Türk müziği ve Klasik Batı müziğine hayranım.
15 yıldır ilk defa bir Türk Pop Müziği sanatçısını “Gönül Bahçeme” taşıyorum.
Yıllardır şarkıları dilimden düşmeyen Sezen Aksu bunu fazlasıyla hak ediyor.
Sezen Aksu, 1954 yılında Denizli ilinin Sarayköy ilçesinde doğmuş.
Annesi Fen bilgisi öğretmeni Şehriban hanım, babası Rize Pazar’lı Matematik öğretmeni Sami Yıldırım’dır.
Çocukluğunda asi kişiliğiyle dikkat çeken Sezen, tiyatro ve dans dersleri alınca dansöz olmaya karar vermiş.
Sanatçı, daha sonrasında, bu süreç için "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum" demiştir. Aksu, 1970 yılında “Hafta Sonu” dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı “Altın Ses” yarışmasında altıncı olmuş. Nilüfer birinci olmuş.
1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne giren Aksu, 1974'te üç şarkısını bir plak şirketine göndermiş.
Aynı yılın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenmiş ve okulundan ayrılmıştır.
1974'ün son aylarında plak yapımı için İstanbul'a yerleşmiştir.
Bir müddet sonra Engin Aksu’dan ayrılan Sezen Aksu, Hasan Yüksektepe, Sinan Özer ve gazeteci Ahmet Utlu ile kısa süren evlilikler yapmıştır
Şarkıcılık kariyerinde yirmi üç albümü yayınlanan sanatçının 1991 yılında yayınlanan "Gülümse" albümü Türk müzik tarihinde en fazla satan Türkçe albümlerden biri olmuştur. Aksu son olarak 2011'de "Öptüm" adlı albümünü piyasaya çıkarmıştır.
Türk pop müziğinin "Minik Serçe"si olarak bilinen Sezen Aksu 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanına lâyık görülmüş, ancak bu ödülü geri çevirmiştir.
1983-1993 yılları arasında yaşadığım Mersin’de, Silifke’ye kadar bütün yazlıklarda şarkıları çalınan Sezen Aksu Türkiye’nin en çok sevilen ve en çok dinlenen pop müziği sanatçılarından biridir.
Özellikle, benim de çok sevdiğim, “Sen Ağlama”, “Sorma” ve “Firuze” adlı şarkıları uzun yıllar dillerden düşmemiştir.
Sezen Aksu, sadece bir müzisyen değil; her Türk insanının yürek acısına sesiyle ve şarkılarıyla eşlik eden sıra dışı bilge bir sanatçıdır.
Polimeks Holding yönetim kurulu Başkanı Erol Tabanca, şirketinin 20. kuruluş yılında
Sezen Aksu’nun dillerden düşmeyen Masum Değiliz, İstanbul İstanbul Olalı, İkinci Bahar, Kaybolan Yıllar, Seni Kimler aldı, Sorma, Şıkıdım, Ben Sende Tutuklu Kaldım, Küçüğüm, Keskin Bıçak ve Hayat Sana Teşekkür ederim adlı şarkılarını ilk defa İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrasıyla “Sezen Aksu Şarkıları” konserinde sahneye taşınmasına vesile olmuştur.
Geçen ay Zorlu PSM’de (Performans Sanatları Merkezi) yapılan bu konsere çok istediğim halde bilet bulamadığım için gidemedim.
Şarkıların aranjmanını Erdal Kızılçay yapmış, orkestrayı Marcello Rota yönetmiş.
Sezen Aksu’nun 40. Sanat yılı adı altında hazırlanan projeye İstanbul Filarmoni korosu da dahil edilmiş. Ut, klarnet ve yerli vurgulu sazlar 72 kişilik Filarmoninin sesine karıştırılmış. Erdal Kızılçay, “50 senedir müzisyenim ve Türk’üm. Batı armonisiyle Türk enstrümanlarını birleştirmek hiç kolay olmadı” demiş.
Bu muhteşem konserde Sezen Aksu da çok mutluymuş. Ve sahnede,
“Acılarım oldu herkes gibi elbet,
Herkese kısmet olmayan sevinçlerim,
Unutulmayı da göze aldım, evet,
Hayat sana teşekkür ederim” diyerek konseri sonlandırmış.
Bu güzel konserin CD ve DVD’si Ocak 2016’da çıkacakmış. Türk pop müziğinde gönül tellerimizi titreten unutulmaz şarkılarıyla efsane olan “Minik Serçemiz” Sezen Aksu’yu dinlemenizi tavsiye ederim. Ruhlarınıza iyi gelecektir.
23 Aralık 2015