Son 8 haftada yenilmeyen ve son 5 maçında ise sadece 1 gol yiyen Çatalcaspor’u hem de yenik duruma düşmesine rağmen 3-1 mağlup eden Çorum Belediye, üst üste beşinci galibiyetini alarak önemli bir başarıya imza atarken, play-off yolunda da büyük bir engeli daha aşmış oldu.
Yağış nedeniyle ağır bir zeminde oynanan maçın çok zorlu geçeceği belliydi. İlk 15 dakikada, Çatalcaspor’un baskılı ve istekli oyunu, Belediyespor’un istediği oyunu sahaya yansıtmasına engel oldu. Çatalcaspor etkili olduğu bu bölümlerde golü buldu. 14.dakikada kaleci Gökhan’ın da hatası sonucu Alp topu ağlara gönderdi.
Belediyespor bu golle birlikte silkelendi ve kendine geldi. Özellikle Yılmaz’ın sağdan getirdiği toplar rakip kalede etkili oldu. İlk yarının son bölümlerinde tempo daha da arttı ve Çorum Belediyespor alışılagelmiş temposuna ulaştı. Nitekim 45.dakikada bir duran topta Ercan’ın güzel kafa golüyle skora denge geldi. 2 dakika sonra da sahanın en iyisi olan Yılmaz’ın kişisel becerileri sonucu attığı gol Çorum Belediyespor’a skor üstünlüğü getirdi ve Kırmızı-Siyahlılar soyunma odasına 2-1 önde gitti.
İkinci yarının genelinde Çorum Belediyespor üstün taraf olurken, orta alanda Çağrı’nın kaptırdığı toplar sıkıntı oldu. 51.dakikada, iki kişilik mücadele eden Yılmaz, kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleciden seken topu savunma oyuncusu çizgiden çıkarttı. Bu gol olsa Belediyespor maçı daha erken kopartabilirdi. Serdar Hoca’nın Çağrı’yı 76 dakika sahada tutmasına bir anlam veremedim.
Maçın son bölümlerinde iki takımda da yorgunluk belirtileri başladı. Orta sahalar çabuk geçildi. Belediyespor savunmada basit hatalar yaptı. Kaleci Gökhan’ın tereddütlü çıkışları güven vermedi. Beraberlik golü için bastıran Çatalcaspor’un 68 ve 83.dakikalarda Sadık’la olmak üzere iki topu direkten döndü.
Günün en başarılı ismi Yılmaz yorulup yerini 77.dakikada Gökhan’a bırakırken, bu futbolcu da 2 dakika sonra topla ilk buluşmasında takımını rahatlatan golü attı. Belediye bu golle sahadan 3-1 galip ayrılıp play-off yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu.
Belediyespor, 5’te 5 yaparak kazanma alışkanlığı edindi. Ancak eksikler de yok değil. Mesela, kale halen güven vermiyor. Bunun yanında, bir önceki maçta bulduğu forma şansını iyi değerlendiren ve gol de atan İmam’ın bir sonraki maçta kesik yemesine bir anlam veremedim.
Belediye maç kazandıkça tribünler doluyor, destek artıyor. O zaman seriye devam…