Şerefli Türk bayrağı propaganda aracı olarak kullanılmamalıdır. O bayrak Türk milleti için mukaddestir. Genellikle siyasilerin hepsi seçimler için broşür vs. bastırıyor bir yanda kendi resimleri bir yanda da şanlı bayrağımızın resmi. Sonra tabiî ki ne oluyor, bu resimler çöl çöp içinde, yollarda ayakaltında.

Bu görüntülere gönlü razı olmayan ve bana bir not bırakan Astsubay emeklisi Sayın Macit Sabuncuoğlu ağabeyime, bu konuyu yazmama vesile olduğu için teşekkür etmek istiyorum.

Tabi ki bütün halkımız bu konuda duyarlıdır, ama askerimiz aldığı eğitim, terbiye ve yaşam tarzıyla bu konularda bir kademe daha hassas ve duyarlıdır.

Milletimizin göz bebeği ordumuz ve onun bütün mensupları sağ olsunlar var olsunlar. Bu broşürlerin basımını yapan matbaalarımız ilan sahiplerini uyarmalıdır.

Ordumuz demişken, yüce milletin yüce ordusunun, halkın, hükümetin ve muhalefetin elbirliği ve gayretleriyle terör bitme noktasına gelmiştir. Bir yıla yakındır şehit ve ölüm haberleri gelmiyor olaylar da yok denecek kadar azaldı.

Bunda en büyük pay tabii ki ordumuzun azimli ve kararlı bir şekilde bu işin üzerine gitmesindendir. Bu zamana kadar şehit olan binlerce vatan evladı, gencecik fidanlar, binlerce gaziler, yıkılan ocaklar, sönen yuvalar, gözü yaşlı analar babalar ve gencecik gelinler bunlar hiçbir zaman parayla ölçülecek şeyler değildir. Allah hepsine sabırlar ihsan etsin.

İşin diğer bir boyutu da trilyonları bulan harcamalar, bu bölgedeki üretimin durması ve batıya göçlerin verdiği maddi manevi büyük zararlar.

35-40 senedir devam eden bu terörün bize her yıl maliyetinin küçük bir devletin bütçesinin tamamından daha fazla olduğu göz önüne alınırsa olayın boyutu daha iyi anlaşılacaktır.

Bu paralar Doğu’da yatırım yapanlara ve oraların kalkınması için harcansaydı bu bölge şimdi çok başka olurdu.

Bunca yıl kan ve gözyaşı üreten bu terör belası olmasaydı Türkiye bambaşka olur, 600 bin askerlik bir ordu yerine bunun yarısı bir orduyla yetinilirdi. Bu da üretim, ihracat ve döviz demek olurdu.

Geçmişe bakıp neler kaybettiğimize bakmak yerine gelecekte neler yapacağımızın ince, düzgün ve verimli, hesaplı çalışmalarını yapmalıyız.

Allah, milletimizin, devletimizin birlik ve beraberliğini daim etsin ve nice güzel, verimli günler nasip etsin inşallah..

Millet ordu el ele, şanlı bayrak tepemizde, onun gölgesinde, minarelerimizde ezanlarla Mevla’m Türk milletini aziz ve bahtiyar eylesin inşallah.

Saygı ve sevgilerimle.