Ben Cumhuriyet kadınıyım.

Sen kimsin?

Kendini, 'liberal-demokrat' olarak tanımlıyorsun da,

Senin deyiminle, “kendisinin faşist olduğunu saklamayan Reşit Galip’in yazdığı andımız metnini kabul edilemez” bulduğunu söylüyorsun.

“Ben bir Türk’üm, ama ülkemizde yaşayan Türk olmayan ya da kendisine Türk demeyen yurttaşlarımıza karşı bu metnin dayatılmasını doğru bulmuyorum” diyorsun.

Ben andımızdan hiç rahatsız olmuyorum.

Çünkü,

Ben Cumhuriyet kadınıyım

Sen kimsin?

“Tıpkı 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan’ı açıkça desteklediğim gibi, 31 Mart seçimlerinde de açıkça Binali Yıldırım’a, Üsküdar’da AKP’li adaya, belediye meclisinde AKP’ye oyumu attım” diyorsun.

Ben neden Cumhuriyet kadınıyım biliyor musun?

Atatürk 1934 tarihinde dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etti. Kadınlara siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını verdi. Atatürk sayesinde kadınlar en demokratik haklarına kavuştular.

İş hayatına atıldılar. Sizin gibi…

Üniversitelerde okudular. Sizin gibi…

Siyasetçi, gazeteci, esnaf, başbakan, esnaf, memur, işçi oldular.

Bugün böyle cesurca konuşup, düşüncelerimizi anlatabiliyorsak, Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyet’in sayesindedir.

Hatta sizin söylemekten korktuğunuz Andımız sayesindedir.

Biz hangi düşünceden olursa olsun, fikri için, suçu ispat edilmeden hapsedilmesine karşıyız.

Siz kendi tanıdıklarınız hapse atılırken; “Ey savcılarımız, ey yargıçlarımız, size yalvarıyorum, lütfen bu adaletsizliğe imza atmayınız” çağrısında bulunurken, aynı tepkiyi Ergenekon adı altında suçsuz yere hapse atılan, ölen, onuru için intihar eden, itibarı, rütbeleri ellerinden alınan ve onların perişan aileleri için de gösterebilseydiniz keşke!

Tanıdıklarınız tutuklanınca; “Bu insanları sabahleyin yaka-paça almak bir savcıya, bir hakime ne kazandırır? Tam bir hukuk skandalıdır!” diye kurduğunuz cümleleri keşke 31 Mart seçimlerini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu için de kurabilseydiniz.

İşte o zaman bir Cumhuriyet kadını olarak sizi alkışlardım.

Ve o yüzden size göğsümü gere gere;

Ben Cumhuriyet kadınıyım, sen kimsin diyebiliyorum.

Her Gününüz Güzel Olsun.