Çorumspor’da geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da, İbrahim Eceviş başkanlığındaki yönetimin gerekli desteği bulamadığı gerekçesiyle görevi bırakmasının ardından eski yöneticilerden Tuncay Yılmaz başkanlığında yeni bir yönetim oluştu. Camiaya hayırlı uğurlu olsun.

Çorum’da, Belediye’nin desteğini arkasına alamayan hiçbir yönetimin başarılı olacağına inanmıyorum. Yeni seçilen yönetimin de bu şartlar altında sezonu tamamlayabileceğine ihtimal vermiyorum. Oynadığı 6 maçta sadece 1 puan alabilen Tokatspor karşısında beraberliği son dakikalarda zor kurtarabilen Çorumspor’un ligde kalması artık daha zor görünüyor.

Çorumspor taraftarlarının fazla ilgi göstermediği maçta Çorumspor daha çok rakibi kendi yarı alanında karşılayıp ani uzun toplarla geliştirdiği ataklarda Özkan’la sonuca gitmeye çalıştı. Ancak Özkan’ın çok kötü bir gününde olması nedeniyle etkili olamadı. Özkan, tek pozisyona bile giremezken ayakta da kalamadı, her ikili mücadelede yerde kaldı.

Konuk Tokatspor ayağa pas yaparak topun kendilerinde daha çok kendilerinde kalmasını sağladı. Çorumspor savunmasının arkasına atılan toplarla Abdulaziz ve Oğuz’la gol aradı.

Tokatspor aradığı golü orta saha çizgisinde Fatih’in taç atışındaki yanlış tercihi üzerine topu kapan Oğuzhan’ın uzun pasında kaptan Ömür’ün beklenmedik hatası sonucu Oğuz’un topu filelere göndermesi üzerine buldu.

Teknik Direktör Sedat Özbağ golden sonra stoper Ömür’ü forvete sürerek 3’lü savunmaya dönüp daha çok risk aldı. Ancak bu değişiklik oyunda üstünlüğü Çorumspor’a kazandırdı. 36. dakikada Ömür, 43’te de Oğuz net pozisyonlardan yararlanamadılar.

Çorumspor ikinci yarıda tempoyu yükseltmeye çalışsa da Tokatsporlu futbolcular skoru korumak için sık sık sakatlanmış numarası yapıp oyunu soğutma gayretindeydiler. Bunda da başarılı oldular diyebiliriz. Çorumspor’un, rakip savunmanın dengesini bozacak final paslarındaki yetersizliği ve hatlar arasındaki kopukluk rakip kalede etkili olamamasına neden oldu.

Maçın Tokatspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona ereceğini düşünürken, 81. dakikada Oğuz’un kafa golü Çorumspor’a umut oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çorumspor, ligde kalma yolundaki en önemli rakibi Tokatspor’la berabere kaldı. Bu puan kaybı ligde kalma yolundaki umutları iyice azaltırken, kendi sahasında 1 puana bile sevinir olduk. Ne diyeyim, Çorumspor’u bu duruma düşürenler utansın.

Çorumspor artık benim sağlığıma zarar. Şekerim yükseliyor. Böyle giderse Çorumspor maçlarını daha az seyretmeyi düşünüyorum.