17 Eylül 2019 günü Sayın Kıyıklık, Sayın Prof. Akça ve Sayın Erdal Karslı Çorum’a teşrif ettiler.

Ziyaret “ÇEKVA” Vakfının Çorum’lular tarafından daha iyi tanınması ile ilgili idi.

Emekli Lise Müdürümüz Sayın Ahmet Güngör ve Erdem Çenesiz’in de katılımı ile oluşturduğumuz bir heyetle, önce Sayın Belediye Başkanımızı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın Çetin Başaranhıncal'ı ve son olarak Sayın Valimizi ziyaret ettik.Ziyaretlerimizde kendilerinden desteklerini ve bizlere moral vermelerini rica ettik. Bizleri son derece sıcak, samimi ve nezaketli bir şekilde karşıladılar, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ziyaret edilen makamların vaktinin çok kıymetli olduğunu bilmemize rağmen sohbet ortamının uzaması Sayın Feyzullah Kıyıklık’ın deneyimlerini uzun uzun anlatması farklı bir hava yarattı. Ne yazık ki ben kulak sorunum ve işitme cihazları ile bağdaşamadığımdan Sayın Kıyıklık’ın deneyimlerinden yeteri kadar faydalanamadım.

ÇEKVA İstanbul’da yaşayan Çorum’luların, Çorum ve ilçelerinden üniversite eğitimi alan gençlere faydalı olmak düşüncesi ile kurulmuş bir vakıftır.

Zamanla bu oluşum gelişmiş, Antalya, İzmir, Ankara, Çorum şubeleri oluşmuştur. 10 Ocak 2019 tarihli yazımda, detaylı olarak belirtmiştim. Çorum şubesi hariç hiç birinde problem yokken Çorum şubesi İstanbul’dan para talep etmek zorunda kalıyor. Bu durum Sayın Ahmet Güngör’ün kuruluşundan bu tarafa en küçük maddi talepte bulunmadan çalışmasına rağmen oluşmaktadır. Hatta yazımda da belirttiğim gibi İstanbul’dan bilgisayar göndererek o dönemde 765 kişiye bilgisayar kursu verilmişti. O dönem için önem arz eden bu Kurs sonunda katılımcılara belge verilmiş ve iş sahibi olmaları sağlanmıştı. Ama ne hikmetse Çorum’lu vakfın önemini anlamamakta ısrar etmektedir.

Çorum'lu iş insanlarının da hayır işlerini ihmal etmediği, hatta burslar verdiği biliniyor. Bu eylemin vakıf kanalı ile yapılması daha organize ve şık olacaktır. İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara'da vakfa yardımı seçenler de sonuçta; Çorum'lulardır.

Vakıf tarafından zaman zaman yapılan görüşmeler, bu kez daha güçlü bir kadro tarafından yapılıyor. İnşallah faydalı olur.

En güzel günler sizlerin olsun.