1) Sayın Başkan, 02.06.2011 Perşembe günü ikindi vaktinde yarım saat kadar şiddetli bir yağmur yağdı Çorum’da. Birçok evlerin alt katlarını ve kapıcı dairelerini kanalizasyon suları bastı. BUNUN NEDENİ BU ALT KATLARIN KANALİZASYON DÖŞENİMİNDEN AŞAĞIDA OLMASIYDI. Ben bu konuda sizden önceki sayın başkanlara yazdım işin ehemmiyetine binaen, ama düzeltmediler. 

Bizim önerimiz bu alt katlar mutlaka 1–2 metre yükseltilmeli. Binaların yüksekliği değiştirilmeli. Yani binalar gökyüzüne 1–2 metre daha fazla yükselmelidir.

Bu kanalizasyon pisliği çıkan evler hemen her yıl bu büyük acıyı çekmektedirler, çözüm bekliyoruz efendim.

(Öğrendiğime göre yeni verilen ruhsatlarda isabetli bir iş yapılmış ve bodrum katları kaldırılmış. Yeni binalardaki alt kat sevileri yaya yolu ile berabermiş. Bu yapılırken benim daha önce yazmış olduğum yazılarım dikkate alındı ise bu beni de çok mutlu eder tabii ki.  Tabii yeni binalar böyle olacak ama eski binalara herhangi bir tedbir alınabilir mi? Örneğin sifon konulabilir mi? Bu konunun incelenmesini rica ediyorum.)

2) Çevre yolu Binevler kavşağındaki yeni yapılmaya başlanan üst geçitte yeteri kadar işaret ve levha yoktur. Biz Çorumlu olarak nerden evimize iş yerimize gideceğimiz konusunda zorluk çekiyoruz yabancı birisi ne yapar bilemiyorum. Geçit yapılan yerin her iki tarafından 200–300 metre uzağından karşıya geçit verilebilir deniliyor bu düşünebilir. …Ben yıllar önce de Bursa’da bu sıkıntıyı bir yabancı olarak çekmiştim. Çorum’a gelince hemen Bursa belediye başkanına bir dilekçe yazdım. Gerekenler derhal yapılacaktır teşekkür ederiz diye bir cevap gelmişti bana.

3) Gazi ve İnönü caddelerinin ortasındaki refüjlere zincirleri vaktiyle benim yazılarım çektirmişti, hatta bir kısmının parasını da bendeniz vermiştim. Onlar çirkin diye söküldü. Halbuki sökülmeyip daha da güzelleştirebilirdi. (yıkmak kolay yapmak zordur) Şimdi ne oldu? Refüjlerdeki çimler vs. duyarlı vatandaşlarımız tarafından hep çiğnendi ortada yeşillikler falan kalmadı. Bu arada herkes istediği yerden geçtiği için de hem trafik aksıyor hem de bir sürü kazalar oldu…

4) Ilıca bağları ve baraj yolu, Ilıcanın bekçi kulübesinden Sayın Ahmet Akdağ’ın yaptırdığı huzur evine doğru giden yoldaki çukurlar 2 senedir canımıza TAK ETTİ. Arabalarımızın ön takımı tamirden çıkmıyor. Buralara tam asfalt yapılması arzumuzdur. Bu olmasa bile o çukurlara 1-2 el arabası asfaltla yama acilen yapılmalıdır. Aslında bu gibi işlerle sizi meşgul etmemiz doğru değil ama Sayın başkan yardımcılarına ulaşmak çok zor, ulaşılınca da netice yok. Müspet menfi bir cevap ta yok. Bu konuda çok şikâyetler var. Sayın yardımcılarınızı uyarınız lütfen. Çorum’da başarılı çalışmalarınız olduğunu memnuniyetle görüyor, ilgileneceğinizi umuyoruz. Saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Cevap verirseniz seviniriz efendim.

Saygı ve sevgilerimle.