Sahasında kazanmakta zorlanan Çorum Belediyespor, ilk yarının son maçında Karacabey Birlikspor’u 2-1 yenerek devreyi lider Uşakspor’un 5 puan gerisinde 2.sırada kapattı. Kırmızı-Siyahlılar ayrıca hakem Cihat Çelikdağ’ın yönettiği maçlardaki ilk galibiyetlerini de aldılar.

Çorum Belediyespor maça tempolu başladı. Oyunu rakip yarı alana yıkan Belediye, sezon başından beri ilk kez bir maça böylesine yüksek tempoda başladı. Hücumda etkili olan Çorum Belediye, Karacabey Birlikspor’u yarı alanına hapsetti. Ancak maçın geneline yayması gereken bu baskılı oyununu 25 dakika sürdürebildi.

4.dakikada Özgür’ün kullandığı köşe vuruşunda Doğan Can ayak içiyle golü attı. Maça golle başlayan Belediye, konuk takımın reaksiyon gösterememesi üzerine 14.dakikada Abuzer’in harika kafa pasında Doğan Can ustaca bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Bu golle Çorum Belediye iyice rahatladı. Moral olarak da çöken Karacabey Birlikspor karşısında Çorum Belediye ani ataklarla pozisyon bulmaya devam etti. Nitekim 25.dakikada sahanın en başarılı ismi Abuzer’in pasında Salim kaleci ile karşı karşıya kaldı, iki arkadaşı bomboş durumdayken pas vermek yerine kaleye vurunca gol kaçtı. Gol olsa maç orada bitecekti.

Takım soyunma odasına 2-0 önde gidecek derken, 45+1.dakikada duran topta Emre ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderince fark bire indi.

Bu golle birlikte ikinci yarının daha zorlu geçeceği belli oldu. İkinci yarıda üst üste iki pas yapamayan Çorum Belediye için yapılabilecek en büyük eleştiri, devrenin son maçı olmasına rağmen savunmanın hala dağınık olmasıdır. Dönen topları yine hep rakip takım aldı. Bekler hücuma çıktığında top kaptırınca dönemiyorlar ve bu da kalede tehlike yaşanmasına neden oluyor.

83.dakikada Yusuf Hoca’nın maçın en iyi adamı olan Abuzer’i oyundan çıkartmasına bir anlam veremedim. Abuzer, gol atamamasına rağmen maçın en iyi oyuncusuydu. Son dakikalarda yenen baskıyı kırmak için ileride top tutacak tek adam olan Abuzer’in oyundan çıkartılmasını doğrusu yadırgadım. Yasin çıkabilirdi.

Çorum Belediye farklı kazanabileceği maçı zar zor 2-1 alarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu galibiyetle ilk yarıyı moralli bitirdi.

Belediye’nin şampiyon olabilmesi için devre arasında kesinlikle savunmaya takviye yapması lazım. Yoksa şampiyonluk hayal olur. 33 golle en çok gol atan takım olan Çorum Belediye, hedefe oynayan takımlar arasında da en çok gol yiyen takım olarak dikkat çekiyor. Yusuf Hoca’nın gol yeme hastalığına mutlaka bir çözüm bulması gerekiyor.

Maçın hakemi Cihat Çelikdağ sonucu etkileyecek bir hata yapmadı. Genelde iyi bir yönetim sergiledi.