Yeşil Türkiye…Cennet ülkemiz…Hep böyle anlatırız yaşadığımız yeri.

Peki; memlekette yeşillik kalmış mı bir bakalım;

Çayırlar, çimenler, tarlalar günbegün yok oluyor. Otlaklar, meralar, yaylalar heder oldu gitti.

Ormanlarımız her geçen sene azalıyor.

Sularımız kirleniyor, göllerimiz kuruyor.

Bütün bunların sebebi ne sizce?

Canlılar içindeki en vahşi olan “insandan” başkası değil elbette…

 Güya yurdumuz tarım toplumuydu,

Bu yüzden mi hızla çoraklaşıyor, yok oluyor, verimli araziler betonlaştırılıyor, şehirleşme adı altında tabiat korkunç derecede tahrip ediliyor.

Ya tarlalara ne demeli? Tarım bitmiş, tarlalar işgal ediliyor.

Çayır-çimenler, bahçeler asfaltlanıyor…Rant için yer açılıyor…

Devasa ağaçlar yavaş yavaş dibinden kesiliyor, yok ediliyor.

Böylesine bir tabiatı ve yeşilliği mahvetmek ancak insan oğluna yakışıyor.

Biz insanoğlu gerçekten, nedense hep menfaati yeğliyor, atalarımızdan aldığımız emaneti, kendimizden sonraki nesile bırakamıyoruz.

Bu manzaralar yurdumuzun hemen her yerinde olduğu gibi, Çorum’da da gözler önünde değil mi?

Çorum’un eski bahçeleri nerede? Hepsi beton yığını olmuş. Eski yılların ağaçları nerede? Hepsi dibinden yok edilmiş. Şimdi oturmuş dedemizin bahçelerini, meyve ağaçlarını hikaye diye anlatıp duruyoruz.

Patates tarlasından otomobil ürettik diye övünenler, bu memlekette tarımsal üretimi durdurup, milleti açlığa doğru sürüklediklerinin hâlâ farkında değiller mi?

Sanayi toplumu yaratmak, köyleri şehirlere taşımak, hesapsız kitapsız, plansız ve hele hiç geleceği düşünmeden yapılan uygulamalar, Anadolu başta olmak üzere bir çok yeri mahvetmedi mi?

 Köylü evinden barkından uzaklaştığı için, Tarım tamamen çökmüş, hayvancılık bitmiştir. Artan mazot, gübre, tohum fiyatları ve ürünün para etmemesi politikası yüzünden, köylü habire şehirleşmek istiyor.

Ellerinden tarlalar alınıyor,bahçeleri işgal ediliyor,kümesleri artık çalıştırılamıyor. Kendi ihtiyacı olan zaruri yiyecek maddelerini bile köylümüz gidip şehirden para ile satın alıyor.Günümüzde şehirleşen köylerde artık 3 tane yumurta bile üretemezsin, ekip biçemezsin. Şehirdeki bahçelerde domates-biber yetiştiremezsin, yasaktır.

Tarıma dayalı sanayi olmayan bir ülke, eninde sonunda açlığa mahkumdur. Ne zamana kadar zaruri yiyecek maddelerimizi hep ithal edeceğiz?

Ve en acısı ilgili iktidar partisi bu mahvedilişe seyirci kalıyorlar.

SANAYİ TOPLUMU YARATILDI!!!!

YAVAŞ YAVAŞ DEĞİL, GÖSTERE GÖSTERE Bİ-Tİ-YO-RUZ!!!!

Her Gününüz Güzel Olsun.