Bu arada mikrofona buyur edilen Sevgili doktorumuz Rifat Patır için, Çorum ÇEKVA Temsilciliğinin hazırladığı ebru desenli, ÇEKVA sembollü bir tablo, Ahmet Güngör tarafından Sanat Dostları adına takdim edildi. Tablonun alt bölümündeki boşluğa “Çorum Sanat Dostlarından Dr. Rifat Patır’a hitabı ve altında da benim bir dörtlüğüm yer almıştı:

Onlarca yıl, binlerce, şifa verdiğin hasta,

Dededen toruna dek, hepsi sana duacı.

Esenlik, mutlulukla, nice yıllara ulaş,

Baş tacısın Doktorum bizler için, baş tacı.

Kendisi alkışlarla kutlandı. Rifat Ağabeyin ise yüzündeki mutluluk ifadesi görülmeye değerdi. O da bizlere teşekkür etti.

Onun ardından, Bahri Alkan, Rıza Yıldırım, Oğuz Leblebici, H. Ali Kalayoğlu, İbrahim Gösterir, Can Yoksul, Kemal Özkarslı, Hasan Korkmaz, Bahri Bilir, Mehmet Çağrı Tatlısu, Namık Gündoğar, Canan Çiftçi, Arap Çataroğlu, Güldane Çataroğlu ve Nuriye Yıldırım’ın izleyici ve dinleyici olduğu bu etkinlikte diğer arkadaşlarımız Bahri Güven arkadaşımızın yönetiminde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Güngörmüşler Grubundan Bahri Balcı’yla İsmet Sarıtekin geçmiş’e yönelik Dr. Rifat Patır ağabeyle ilgili ilginç birer anılarını aktardılar.

Büyük bir şenlik havasında sürdürülen programda şiir okuyacaklar sırasıyla mikrofona çağrıldı.

Servet Denizer, “Dr. Rifat Patır’’la ilgili bir şiirini sunarken,

Mustafa Gökgöz, “Afrika’dan Ses”

Mustafa Aygün, “Doktor Bey“,

Rıza Kandemir, “Yeşil Gözlüm” başlıklı şiirlerini seslendirdiler. Veysel Çağıl da son yazdığı manilerini okudu.

Sevgili Abdulkadir Ozulu arkadaşımız birkaç zamandır rahatsızdı. Ve toplantılarımıza katılamıyordu. Ama bu etkinliğimize katılarak bizleri gönendirdi. O da tam 23 yıldır Sanat Dostları toplantılarına nitelik kazandıran, kendisinden katılımcıların çok şey öğrendiği birikimli, kültürlü, hoşsohbet araştırmacı yazarlarımızdandır. Yitirdiğimiz iki bayan şairimiz Ayşe Çoban ve Şükran Karabıyık’ı bir vefa borcu olarak rahmetle anıp, onların şiir kitaplarından birer şiirini seslendirdi. Kendisine sağlık ve esenlik dileklerimizi içtenlikle iletiyoruz.

Bir süredir toplantılarımıza katılamayan (Müslüm Koygun) Aşık Cefai)yi telefonla arayıp bağlantı kuran Ahmet Güngör Hocamız, ondan bir şiir dinletti katılımcılara.

Yazdıklarında gösterdiği başarıyı, doğaçlama konuşmalarında da gösteren bayan yazarlarımızdan Fatma Nilüfer Yalçınkaya da söz alarak, kültür sanat bağlamında bizlere kısa ve öz bir mini sunum yaptı.

Haydar Kılıç’ın sazı ve sözüyle dinlettiği iki türkünün ardından Senem Gül, Soma Maden Ocağı’nda göçük altında kalıp ölen madencilerimize yazdığı şiirle birlikte, kayınbabası için yazdığı şiirini dinletti.

Salim Demir, Dağlar şiirini seslendirirken,

Mehmet Öztürk, Düşlerde Sorgulamak,

Bekir Sağır’sa Boşalan Köyler şiirlerini sundular.

Yine eğitimci Arap Çataroğlu’nun öğrencilerinden H. Mert Arıcı’nın sazı eşliğinde, Eren Yükçü de, sazı ve sözü ile usta işi türküler seslendirdi.

Programın sonunda ise Mehmet Tatlısu Arif Nihat Asya’nın Dua şiirini dinletti bizlere. Bir sonraki toplantıda buluşmak dileğiyle herkese; “sağlıklı ve güzel tatiller dilenerek” toplantı alkışlarla sonlandırıldı.

Program bitiminde bir anı olarak, Dr. Rifat Patır’ı da aramıza alıp resim çektirerek bu günü ölümsüzleştirdik. Bahçeyi ve Kartal Yuvası’nın bölümlerini de gezdiren ve tanıtan Dr. Rifat Patır da herkese teşekkürleriyle birlikte iyi dileklerini iletti.

Zaman su gibi akmıştı. Tüm katılımcılar için bu gün, felekten çalınan güzel bir gündü.

Hava kısa sürede kapanmış, kuzey kesimde yağmur yüklü bulutlar yere doğru direklenmişti. Susuzluktan kurumuş toprakların ve tüm bitkilerin kaç zamandır özlemiydi beklenen yağmur. Bu özlemi sonlandırmak ve tüm canlıları sevindirmek için, yağmur bulutları da sularını bir sağanak halinde yeryüzüne boşaltmaya başlamıştı bile.

Sevgili Doktor Rifat Patır ağabeyimize, gösterdiği sevgi dolu ilgisi ve geleneksel konukseverliği nedeniyle, teşekkürlerimizle veda ettik. Doyumsuz bir güzellikte geçen bir günün anılarıyla yüklü olarak özel araçlarda yerlerimizi alıp, mutlu, memnun ve coşkulu bir biçimde kente dönüş yolculuğuna çıktık.

Daha nice sanatsal ve kültürel güzelliklerde buluşmak umut ve dileğiyle diyorum…

7 Mayıs 2018

Fatma Nilüfer Yalçınkaya

Sazı ve sözüyle Haydar Kılıç…

Mehmet Tatlısu şiir okurken…

Sanat Dostları yemekte…