UNESCO Dünya Kültür Mirası ve Dünya Belleği listelerindeki tek antik şehir unvanıyla ülkemizin gözbebeği, medeniyetin beşiği, turizmin en önemli yerlerinden olan Hititlerin Başkenti Hattuşa’nın Yozgat’a bağlanma söylentileri duyarlı ve Çorum’u seven gazetecileri ayağa kaldırdı.

En başta Sayın Mehmet Yolyapar açıklamalarıyla bu işe nasıl sahip çıktığını anlattı.

“Şimdi, siyasi güçlerine güvenen bir kısım Yozgatlıların ‘Boğazkale’yi Yozgat’a bağlama’ hayallerini yeniden ifade etmeye başladıklarına tanık oluyoruz. ‘Hitit uygarlığının başkenti’ unvanını Çorum’dan Yozgat’a taşıma ham hayali… Sakın ha Yozgatlı dostlar!... Sakın ha!...Aklınızdan bile geçirmeyin!..Bunun dillendirilmesi bile ‘bardağı taşıran son damla’ olur, bunu herkes bilsin!..”

Söylenti devam edince Çorum Basınından Sayın Servet Seyfettin Mete Oda TV gündemine taşıdı konuyu.

En gerçekçi duyumları ve içten duygularıyla..

Milletin vekillerinden ses- seda yok. Memleket işinin siyaseti, partisi olmaz. Önemsemek ve duyarlılık önemlidir. 3 dönem seni seçen halka bunu yapmak reva mıdır?

Çorum Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın sahip çıktı konuya;

“Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” sözünü anımsatan Başkan Aşgın, “Çorum sınırlarıyla bölünmez bir bütündür. Eğer Hattuşa’yı oraya bağlarlarsa Çorum’u da bağlasınlar. Hittiler bir medeniyetti, sonrasında Romalılar geldi, Bizanslılar geldi, Selçuklu geldi, Osmanlı geldi, Türkiye Cumhuriyeti geldi. Hititler de bizim, Selçuklu da, Osmanlı da, Türkiye Cumhuriyeti de. Hattuşa’ya Allah’ın izniyle yan bile bakamayacaklar” dedi.

Şimdi sıra Çorum halkında ve tüm Çorum basınında.

Vatan toprakları gibi Çorum toprakları da kaybedilecekse eğer bir bir, üstünde yaşama değer ne kalacak?

Üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi duranlaradır sözümüz.

Borçlusunuz!

Uyanın!

Silkinin!

Cemil Meriç’in dediği gibi;

TÜRKİYE RUHUNU KAYBETTİ…

TOPRAK MI?

EN DEĞERSİZ ŞEYİMİZİ KAYBETTİĞİMİZDE HER ŞEYİ KAYBETTİĞİMİZİ ANLADIK!

Her Gününüz Güzel Olsun.