Yaşadığımız süreçte iktidar yetkililerinin öylesine açıklamaları var ki şaka mı, gerçek mi, insan ayırmakta zorlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde TRT ekranlarında yayınlanan bir programda sunucunun “Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl?” sorusuna “Rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde?” yanıtını vermişti. Ekonomiyi bakanın gözlerinden okumak olası, şaka gibi değil mi?

Dolar 25 TL olacak iddialarına yanıt veren Bakan Nebati, “Niye olsun? TL zaten en zayıf durumda. Gideceği yer yok. Vatandaş rahat olsun” dedi. Türk lirasını yerden yere vurdu. Daha önce de “Ekonomiyi kurtardık. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza…” demişti. İkisini de söyleyen ülkenin Maliye Bakanı, şaka gibi değil mi?

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun: “Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık.”

Et ve süt kurumundan üç kuruş ucuza et almak için, dondurucu soğukta saatlerce kuyrukta bekleyen halkı, kuyrukta beklemekten kurtarmak için ete zam yapıyorlar, şaka gibi değil mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde konuşuyor: “Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak...” diyor.

Durup dururken nereden çıktı bu bayrak ve ezan edebiyatı, ben hiç kimsenin bayrak indirmeye, ezan susturmaya niyetlendiğini görmüyorum. Sahi kim bu hayali düşman? Bu ülkede, son yurtsever insan hayatta olduğu sürece, bayrak inebilir mi? Yurtseverlerin eli armut mu topluyor? Laf ola beri gele. “Keşke Yunan galip gelseydi” diyenlerle el ele, kol kola, sonra da bayrak edebiyatı, Şaka gibi değil mi?

Maşallah sayın bakanın her konuştuğu olay oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yabancı yatırımcılara yönelik, "Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz" diyor.

Nerde Hukuk, demokrasi, memleketin âli menfaatleri? Şaka gibi değil mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Şanlıurfa’daki yer sofrasında kuş sütü eksik, Kavurma, etli bulgur, urfa kebap, çiğ köfte, içli köfte...yok yok. Halkı sorarsan ucuz ve bayat ekmek, Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruğunda. Sonra da kuyruklar fazla uzamasın diye “ete zam yaptık” diyorlar. Şaka gibi değil mi?

Sözü fazla uzatmaya gerek var mı? Bir soru daha sorsak “Bize bunları Allah yaptırıyor” ya da “Günah işleme özgürlüğümüze müdahale var”, “Zamları yapan CE-HA-PE zihniyeti, CE-HA-PE demek, kıtlık demek, kuyruk demek” deyip işin içinden çıkarlar.

Vallahi şaka gibi.