Hitit, Anadolu’da 1200 yıl yaşamış, güçlü bir imparatorluk kurmuş olan eski bir kavimdir. Daha doğru terimle, bir ulustur. Büyük bir medeniyetin adıdır.

Çorum’a daha fazla yatırım gelmesi, ekonominin büyümesi, sosyal ve kültürel gelişimin sağlanması için de, gelen yerli ve yabancı turist sayısı ile birlikte turizm gelirlerinin artması için de “tanıtım” çok önemlidir.

Dünyanın ilk yazılı barış antlaşması, ilk anayasa, yasalar, gelişmiş adalet sistemi, kadın haklarına saygı gibi insanlık tarihinin ilklerini taşıyan Anadolu’nun bu önemli uygarlığı, bütün dünyanın ilgisini çekmeli, Çorum’u, dünyanın büyük cazibe merkezlerinden biri haline getirmeli.

Bu da kendiliğinden olmuyor, tanıtım gerekiyor.

Tanıtım konusunda ise hem seçilmişlere, hem de atanmışlara, sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor.

Çorum’un tanıtımı açısından ciddi sorumluluk üstlenen bir sivil toplum kuruluşumuz var: Vakıf 19…

Vakıf 19, Ankara’da Çorum rüzgârları estiriyor, hatta büyükelçiliklerle kurduğu ilişkiler sayesinde tüm dünyaya açılıyor.

Türk-Japon Vakfı ile işbirliği yapan Vakıf 19, 15 Nisan’ı Dünya Hitit Günü ilan etti. Etkinlikler 20 Nisan’a kadar sürecek.

Bu önemli tanıtım çabasına, Çorum’un seçilmişleri, atanmışları ya da sivilleri, ne kadar sahip çıkacaklar, hep birlikte göreceğiz.

İşte önemli bir tanıtım fırsatı!

Uzatın elinizi, güç verin, daha büyük atılımlar için cesaret verin.

Hititleri ve dolayısıyla Çorum’u tanıtıcı defile, konser, plastik sanatlar ve fotoğraf sergisi, atölye çalışmaları (ebru, baskı, resim, engellilere yönelik atölyeler, uygulamalı kazı çalışması, çömlek çarkı) gibi etkinliklerin ve Çorumlu sanatçıların yer alacağı etkinliğe ortak ve destek olabilmek yakışır Çorumluyum diyenlere.

İşbirliği yapılan kurumlar bölümüne ismini yazdırabilmek de bir onurdur.

Vakıf Başkanı Sayın Alper Bilan, hiçbir çıkar hesabı ve beklentisi olmaksızın, Çorum için büyük özverilere katlanıyor, önemli işlere imza atıyor.

Bize düşen, kendisini alkışlamak ve onunla da yetinmeyip elimizden gelen katkıyı vermektir. Zira, Vakıf 19 siyaset üstüdür, her türlü ayrımcılığın dışındadır, ortak payda Çorum’dur, Çorum’un tanıtımıdır.

15-20 Nisan tarihleri arasında Ankara’da Türk-Japon Vakfında, tarihte bir medeniyet yolculuğuna davetlisiniz.

Misafir olarak değil de sahibi olarak katılmak için de sahip çıkmak gerekir.

Her Gününüz Güzel Olsun.