Her ayın ilk Cumartesi günü ÇEKVA’ da yaptığımız, Çorum Sanat Dostları toplantısı 07.04.2012 Cumartesi günü yapıldı. Bu defaki Çorum Sanat Dostları toplantısı bir başkaydı.

Bu toplantıda, uzun süredir üzerinde çalışılan ve yayın aşamasına gelmesi için bir hayli uğraşılan ve kısa süre önce de basımı yapılan “Çorum ÇEKVA Sanat Dostları Toplantısı” isimli kitap tanıtıldı.  İlk defa bu toplantıda 70 kişinin üzerinde bir topluluk oluştu. Toplantı şahaneydi.

Tanıtımı yapılan kitap şahane, insanların baharla birlikte sıcaklığı daha da şahaneydi. Toplantıyı 3-4 sene aradan sonra, usta yönetici, emekli müdürümüz konuşmanın da hocası Sayın Abdulkadir Ozulu yaptı. Sayın Ozulu, şekerli konuşmasını ağdalıyorsa bunun tadını konuşmacının sarrafları olanlar anlayabilir tabii.

Abdulkadir Ozulu yine işinin ustalığını gösterdi ve taşı gediğine koydu. “Adam uzak bir yere gidiyormuş, bir yerde bakıyor, yolda bir cambaz gösteri yapıyor. Telin üzerine çıkıyor elinde denge çubuğuyla telin üzerinde yürüyüp gösteri yaptıkça aşağıdan yardımcısı övgü dolu sözleri sıralıyormuş. Cambaz, “bunda bir şey yok, daha neler, neler var” diyor yeni bir numaraya geçiyor, elindeki denge çubuğunu da atıyor, yine bir övgü. Cambaz yine, “bunda ne var? Daha ne numaralar var” diyor. Telin üzerinde bisikletle yürüyor, “bunda ne var? Daha neler var, neler var” deyip, deyip numaradan numaraya geçiyormuş. Hepsi de birbirinden güzel tehlikeli numaralar.

Son olarak diyor ki: “Bu numaraların neresi zor? Asıl zor olan, sen, Çorum’da AYAKKABICILAR ARASTASINDA veresiye verdiğin, Bekir ustadan GÖNÜN PARASINI ALDIN MI?” Gülüşmeler.

Ozulu Hoca söz veriyor, şiirler okunuyor, konuşmalar yapılıyor. Börekler, pastalar çayla daha bir hoş oluyor.

Sonra 02.06.2012 Cumartesi günkü ÇEKVA toplantısının Salim ve Osman Savcı’nın köyü, Osmancık, Çampınar köyünde yapılması karara bağlanıyor. Güle oynaya ayrılıyoruz. Şen ola gönüller, şen ola.

TEŞVİKLER

Bendeniz, Çorum Haber’deki köşemde,  4-5 sene içinde 8-10 defa yazdım. Yeterli döviz girdisi olmayınca ne cari açık azalır ne de işsizlik azalır. Hele de Güney Doğu ve Doğu Anadolu’yu kalkındırmak PKK’dan kurtarmak, dağa çıkan insanı iyice azaltmak orada işsizliğin iyice azaltılması teşvike bağlıdır ve batıdaki teşvikle doğudaki teşvik çok farklı olmalıdır, diye.

Şimdi son teşvik kararnamesiyle tam da öyle oldu. Yeni teşvikler bir hafta önce Sayın Başbakanımızca açıklandı. Türkiye 6 bölgeye ayrıldı. Bölgeler kalkınmışlıklarına göre teşvikten faydalanacaklar.

Teşvikler devlete, hükümete yük getirmez. Yerinde ve gerekli yapılan teşvikler yüz binlerce insana iş imkânı sağlayacaktır. DEVLET VE HÜKÜMET bir insana istihdam açmak için milyonlar, milyarlar harcıyor. Bu olaya bu gözle bakmak lazım. Bazıları bu paranın verilmesi Türkiye’nin gelişmişliğini azaltır sanıyorlar oysa ki TAMAMEN TERSİDİR. Türkiye gelişecek ve büyüyecektir.

Türkiye’nin halkı, müteşebbisi çalışkandır. İmkân verilince çabuk öğrenen, işini iyi yapan insanları çok çok başarılıdır.

Ben bu yazıyı hükümet yetkililerine ve milletvekillerine postaladım.

Saygı ve sevgilerimle.