Son haftalarda puan dağıtarak düşüş içerisinde olan Çorumspor, sahasında Hacettepe’yi 1-0 yenerken kelimenin tam anlamıyla göbeği çatladı. Alınan galibiyet Çorumspor’un puan cetvelindeki yerini değiştirmeye yetmedi.

Çorumspor maça arzulu başladı. Aradığı golü Emrah’ın ayağından erken bulup skor avantajı yakaladı. Ceyhun ve Volkan’ın dağınık futbolu orta sahada zafiyete neden oldu. Genç ve koşan bir ekip olan Hacettepespor, en az 1 puan için bütün riskleri alıp Çorumspor’un üstüne geldi. Bu durumda Çorumspor oyunu geride kabul edip öncelikle karşılayan takım hüviyetine büründü.

İkinci yarıda oyunun kontrolü Hacettepe’deydi. İkinci yarıya da Ceyhun’la başlanılması Çorumspor’un kötü oynamaya devam etmesine neden oldu. 60. dakikada yapılan Ceyhun-Erkan değişikliği ile Çorumspor rakip kaleye daha çok gitmeye başladı.

67. dakikada Emrah’ın kendi kişisel gayretiyle kazanıp verdiği gollük pasında Şaban net gol fırsatından yararlanamadı.

Eren de beklenilen futbolundan çok uzak oynayınca Çorumspor’un ikinci golü bir türlü gelmedi.

Kenar yönetiminin Ali Köse’yi oyuna alması Çorumspor’un etkisini artırırken, Vedat’ın oyundan alınması Hacattepe’nin özellikle kaptan Ali ile etkili olmasına neden oldu.

Skoru korumak adına forvetten Şaban’ın çıkartılıp savunma oyuncusu Abdullah’ın alınması yerinde bir karar gibi görünse de, savunmadan rast gele atılan uzun toplar duvara çarpar gibi geri geldi ve Çorumspor kalesinde tehlike oldu.

Son dakikalarda savunmadaki büyük hata sonrası Hacettepe Kemal’le az kalsın beraberlik golünü buluyordu.

Çorumspor sonuçta zor da olsa 3 puanı aldı. Ancak Hacettepe maçı bir kez daha gösterdi ki, orta saha sorunu hala çözülememiş. İlerleyen haftalarda Çorumspor’un başı daha çok ağrıyacak gibi.

Hacettepe, grubun zayıf takımlarından biri. İleri uç elemanları biraz becerikli olabilseydi Çorum’dan puanla ayrılabilirlerdi.

Maçın hakemi Hasan Küpeli, iyi bir yönetim gösterdi. Skoru etkileyecek yanlış bir kararı olmadı. Çorumsporluların penaltı bekledikleri elle oynama pozisyonunu, maçı birlikte izlediğim hakem gözlemcisi topun ele gittiğini belirterek kararın doğru olduğunu ifade etti.

Kalede ilk kez ilk 11’de oynayan Tevfik iyi bir maç çıkarttı. Ozan’ı aratmadı.

Kaleci antrenörü Salih Aydın, Hacettepe maçından sonra Çorumspor’dan ayrıldı. Bundan sonra Adana Demirspor’da Ali Güneş’in yardımcılığını yapacak.

Salih Aydın’dan boşalan kaleci antrenörlüğü konusunda Çorum’dan Nurettin Kabalak’a görev verilmesi en mantıklı karar olur diye düşünüyorum.

Bu arada, Çorumspor’a uzun yıllar yönetici olarak hizmet veren ağabeyim Lütfi Yalçın’ın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

*     *     *

Ulukavakspor, hem büyükler liginde, hem de U-14 Ligi’nde bitime bir hafta kala şampiyon oldu. Başta kadim dostum Kulüp Başkanı Sait Kömürcü ve yönetimi ile teknik heyet ve futbolcularını kutluyorum.