Çorum Belediyespor, Altınordu karşısında maça iyi başladı. Sakatlığı nedeniyle takımdan uzun süre ayrı kalan Haydar’ın güzel pasında Kaan topu filelere göndermesiyle öne geçti. Henüz 2 dakika geçmeden savunmadan Volkan’ın büyük hatası sonucu Özkan beraberlik golünü attı. Beraberlik golünden 3 dakika sonra H.İbrahim’in düşürülmesiyle penaltı kazanan Belediyespor ikinci kez öne geçme fırsatı yakaladı. Penaltının, goldeki büyük hatası sonucu morali bozuk olan Volkan’a attırılması teknik heyet hatasından başka bir şey değil. Zaten Volkan da topu kaleciye teslim etti.

Bazı maçlar vardır ki, teknik adamlar damgasını vurur. Rakibi iyi analiz edip oyuncularını ona göre hazırlarlar. Penaltıyı kimin atıp atmayacağını en iyi teknik adamlar bilir. Volkan bugüne kadar penaltıdan kaç gol attı diye teknik direktör Hayrettin Gümüşdağ’a sormak lazım. Belli ki Hayrettin Hoca, morali bozulan oyuncusunu kazanmak için iyi niyetli bir şekilde yaptı ama bu kez de maçı kaybetti.

İkinci yarıda iki takım da beraberliğe razı bir futbol sergiledi. Bu yüzden maç genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarıda iyi görünen Belediyespor, ikinci yarıda rakip kalede etkili olamadı.

Son 20 dakikada Altınordu Çorum Belediyespor’dan daha diri göründü. Fizik gücü yüksek oyunculardan yararlanmak için sağlı sollu ortalarla gol aradılar. Maçın berabere biteceği tahmin edilirken, 81. dakikada Ozan’ın çatala attığı golle konuk takım sahadan 2-1 galip ayrıldı. Şampiyonluk mücadelesi veren Altınordu çok kritik bir galibiyet aldı.

Çorum Belediyespor’da, tüm iyi niyetine rağmen Haydar’ın fizik olarak hazır olmadığı görüldü. Bunda, uzun süredir maç eksiğinin olması önemli etken.

Sonuç olarak, sezonun ilk yarısındaki Çorum Belediyespor’la ikinci yarısındaki Çorum Belediyespor arasında fazla bir fark göremedik.

Maçın hakemi Oğuz Kaan Turan çok koştu, pozisyonlara yakındı. Sonucu etkileyecek yanlış bir düdük çalmadı.