Çorum Belediye, yeni sezonun ilk iç saha maçında Sebat Proje Trabzon Akçaabat’ı zor da olsa 1-0 yenerek ilk galibiyetini aldı ve ileriki haftalar için moral buldu.
İlk hafta Denizli’de alınan 3-2’lik Kızılcabölükspor yenilgisinden sonra hafta içerisinde yedek takımla Tutap Şekerspor’u 3-1’lik skorla Kupa’nın dışında bırakan Çorum Belediye’nin grubun dişli takımlarından Sebat Proje Trabzon Akçaabat karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Teknik Direktör Yavuz İncedal, Denizli’de sahaya sürdüğü onbirden sadece Ender’i keserek yerine Murathan’a görev verdi. Kızılcabölük ve Şeker maçlarında gol atan Çağlar’ın yedek kalması bence günün sürpriziydi.
Çorumlu sporseverlerin ilgi göstermediği ancak protokol tribünün hınca hınç dolduğu maçta iki takım da dağınık bir futbol sergiledi. Özellikle konuk takım yerden ayağa paslarla hızlı oynamaya çalışırken, inanılmaz top kayıpları yaptı. Ancak Çorum Belediyespor bu kayıplardan yararlanamadı. Aslında, ortam tam da Belediyespor’un aradığı ortamdı. Oldukça hızlı futbolculara sahip olan Belediyespor, kazandığı topları olumlu kullanabilseydi maç farka da gidebilirdi ama iki takım kazanmak yerine kötü olmakta birbiriyle yarışınca ortaya zevksiz ve heyecansız bir maç çıktı. Düşünün, ilk 45 dakikada neredeyse pozisyon yoktu.
İkinci yarıda temponun yükseleceğini ve daha zevkli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorduk ama yanıldık. İlk yarıdaki görüntü aynen devam etti.
Devrenin ortalarına doğru Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal’ın oyuncu değişikliklerindeki tercihleri karşısında şaşkınlığımız biraz daha arttı. İnanılır gibi değil, adım atacak mecali kalmayan Buğra sahada, Oğuzhan saha kenarında. Yavuz Hoca kısa bir süre sonra hatasını anladı ve artık yere kapaklanan Buğra’yı çıkartarak Okan’ı oyuna aldı. Bana göre oyuncu değişiklikleri ve diziliş, skoru Belediyespor’un lehine çevirecek cinsten değildi. Nitekim Belediyespor’a galibiyeti getiren gol, uzun bir taç atışı sonucu Trabzonlu futbolcunun topu kendi takım arkadaşının eline çarptırması üzerine kazanılan penaltıdan geldi.
Sonuç itibariyle, Belediyespor, 3 ihtimalli bir maçı zor da olsa kazanarak sezonun ilk puanlarını aldı. Oynanan futbol kimseyi tatmin etmese de, skor Belediyespor’un istediği gibi oldu. Ancak, Belediyespor’un eksiğinin çok olduğunu belirtmeden geçmeyeceğim. Geçen sezondan kalan sorunlar devam ediyor. 26.dakikada Turgay’la Oğuzhan arasında yaşanan frikik kullanma tartışması çok çirkindi. Sahaya çıkmadan duran topları kimin kullanacağının belli olması lazım.
Akçaabat galibiyetinden sonra Zonguldak’ta alınacak 1 puan bile uzun lig maratonunda büyük önem taşıyor.