Sezona kötü başlayan Çorum FK, son haftalardaki yükselişini zorlu Bodrum deplasmanında da sürdürdü. İlk kez şampiyonluk adaylarından bir takımla deplasmanda karşılaşan Çorum FK, ilk yarıda “siyah”, ikinci yarıda “beyaz” denilecek kadar farklı bir oyun sergiledi.
Önceki haftalarda, sakatlıklar nedeniyle bir türlü ideal kadrosuyla sahada yer alamayan Çorum FK, ilk kez Bodrum’da ideal sayılabilecek kadroyla sahaya çıktı.  İdeale yakın derken, Seçkin, Muhsin ve Batuhan gibi ilk 11 oyuncuları kadroda bile yoktu.
Büyük paralar karşılığında, önemli futbolculardan kurulu Bodrumspor’un en belirgin özelliği, maçlara tempolu başlaması. Çorum FK karşısında da oyuna tempolu başladılar ve 12.dakikada penaltıdan da olsa golü buldular. Penaltı pozisyonunun oluşumunda, kaleci Hasan Hüseyin klasına ve kariyerine hiç yakışmayacak bir hataya imza attı. 
Golden sonra da Çorum FK’nın bildik deplasman oyununu göremedik. Bodrumspor’un da hızı kesildi devrenin kalan bölümü al gülüm ver gülüm şeklinde geçti.
Mehmet Gürkan’ın sakatlanıp henüz 18.dakikada oyundan çıkmasıyla forvet hattına Burak Çalık geçti. İyi ki de geçmiş. Bu değişiklik, özellikle ikinci yarıdaki futbolun da etkisiyle meyvelerini verdi.
Çorum FK, ikinci yarıda, ilk yarının tam tersi bir görüntüde mücadele ederken, 54.dakikada stoper Abdülhamit’in 10 numaralara taş çıkartan pasında Burak Çalık, ancak kendi ayarında, tecrübeli bir oyuncunun yapabileceği bir hareketle topu kalesini terk eden Ali’den kurtarıp boş kaleye göndererek skora denge getirdi. 
Golle moral motivasyonu daha da artan kırmızı-siyahlı ekip, hemen 5 dakika sonra bu kez Serkan’ın adrese teslim ortasında Burak Çalık’ın kafa golüyle skor üstünlüğünü de ele geçirdi.
Son bölümlerde şuursuzca yüklenmeye çalışan Bodrumspor karşısında Çorum FK farkı artırabilecek goller için önemli fırsatlar yakaladı ama değerlendiremedi. Yoksa, skor daha da farklı olabilirdi. 
Geriye düştüğü maçta 2-1 kazanarak galibiyet serisini 4 maça çıkartan ve şampiyonluk yarışındaki rakiplerine gözdağı veren Çorum FK, artık ligi domine eden takımlar arasında en iddialısı olarak dikkat çekiyor. Bu da, sabır, istikrar ve güvenin eseridir.
Sivas Belediye maçını hatırlıyorum da, “istifa” çağrılarının ne kadar sabırsızca yapıldığını, bunun yanında Başkan Fatih Özcan’ın Ahmet Hoca’nın arkasında durmasının ne kadar “isabetli karar” olduğunu görüyorum. 
Sonuç itibariyle, Çorum FK, bugüne kadar tüm olumsuzluklara rağmen alabileceği en iyi sonuçları alarak, zirvenin sadece 1 puan gerisinde “şampiyonluk” hedefine emin adımlarla ilerlemekte. Elbette lig devam ediyor. Hatta yarış yeni yeni kızışıyor. Aynı ciddiyetle ve her maçtan ders çıkartarak yola devam. 
Bu arada, Burak Çalık’a da ayrı bir paragraf açmak istiyorum. İşte, bizim istediğimiz, görmek istediğimiz Burak Çalık bu. Son haftalardaki gayretinin karşılığını bu maçta hem kendisi, hem takımı gördü. İyi bir Burak Çalık’ın nasıl ölümcül bir silaha dönüşebildiğini bir kez daha gösterdi. Attığı iki gol de aslında o kadar basit goller değil. Tamamen deneyim ve beceri gerektiriyor.  Bu gollerle eminim moral de depoladı. Bundan sonra da takımına büyük katkılar vereceğini umuyorum.
Bodrum maçı artık geride kaldı. Çarşamba günü Vanspor’la oynanacak kritik bir maç daha var. Vanspor’da bir kaos ortamı hakim. Sakın ola ki bu durum rehavete neden olmasın. Çünkü, bu ligde her an her şey olabilir. Gevşemeden, aynı ciddiyetle devam.
Ben, bir kez daha gelinen noktada başta Başkan Fatih Özcan olmak üzere, yönetim, teknik heyet, futbolcular ve kulüp personelini tebrik ediyor, Çorum FK’ya şampiyonluk yarışında başarılar diliyorum.